Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šie moliūgų blyneliai sukels tikrą audrą virtuvėje – valgytojų neatsiginsite

Moliūgas pamirštas guli virtuvės kampe? Jei nenorite, kad sudygtų, pjaukite – juk tiek skanėstų galima prigaminti! Moliūgų blynai yra vieni skaniausių, o sumaniai parinkti prieskoniai šiam patiekalui gali suteikti vis kitokį aromatą.
Moliūgų blyneliai
Moliūgų blyneliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 st. smulkiai tarkuoto moliūgo,
  • 1,5 st. miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • ¼ arb. š. sodos,
  • 1,5 arb. š. cinamono,
  • ¼ arb. . malto imbiero,
  • 1 arb. š. meduolių prieskonių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • 2 kiaušinių,
  • 50 g sviesto,
  • 0,5 st. pieno,
  • 3 valg. š. klevų sirupo,
  • rafinuoto rapsų aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą imbierą ir tirpintą sviestą. Supilkite pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius. Gerai išplakite iki vientisos masės.

Kitame dubenyje sumaišykite visus biriuosius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, ir sodą, prieskonius.

Moliūgų masę sumaišykite su miltų mišiniu, gerai išmaišykite.

Keptuvėje gerai įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su klevų sirupu ir tirpintu sviestu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos