Šie pusryčiai papirks bet kurį vaiką, o energijos užteks visai dienai!

Šviežias pienas, gaivi varškė, gardus jogurtas – tai pieno produktai, lydintys mus nuo vaikystės. Visos šeimos mėgstami patiekalai iš pieno produktų ypač tinka vaikų pusryčiams, kad visai dienai augantį organizmą aprūpintų baltymais, vitaminais ir mineralais. Nepaprastai gardūs pusryčių patiekalai iš pieno produktų patiks net išrankiausiems!
Lietiniai
Lietiniai / Shutterstock nuotr.

Pasak „Rivona“ pieninės produktų gamybos vadovės Laimos Balionienės, pienas ir pieno produktai yra svarbus baltymų, riebalų, kalcio, vitamino D šaltinis, reikalingas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

„Vaikų maitinimui rekomenduojami visi pieno produktai – pienas, varškė, jogurtai. Mūsų gaminamuose jogurtuose yra nemažai baltymų, kurie yra organizmo pagrindinė statybinė medžiaga, todėl juos ypač patartina valgyti vaikams“, – sako L.Balionienė.

Gydytojai dietologai primena, kad pagal mitybos rekomendacijas vyresniems vaikams ir suaugusiems reikėtų vartoti liesesnius pieno produktus, o mažesniems iki 3 metų amžiaus vaikams riebalų nereikėtų riboti. Todėl ir maisto produktus jie turi valgyti ir liesesnius, ir riebesnius.

„Vaikams reikia daugiau pieno produktų, rekomenduojama iki 3 porcijų per dieną. Suaugusiems mažiau, pakanka 1-2 porcijų“, – sako gamybos vadovė.

Populiarūs sveikesni, vitaminais praturtinti gaminiai

L.Balionienė pažymi, kad „Piemenėlio“ produkcija yra gaminama tik iš lietuviško pieno: „Pieninėje naudojama nauja moderni įranga leidžia užtikrinti aukščiausią gaminių kokybę, pagaminti produktus pagal tradicines receptūras. Kuo greičiau pienas perdirbamas, tuo kokybiškesnė produkcija.“

Per dieną pieninėje perdirbama apie 100-150 tonų žaliavinio pieno. Kiekiai didėja, kad vis daugiau pirkėjų pripažįsta kokybišką „Rivonos“ produkciją – mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Vis daugiau populiarumo sulaukia sveikesni, vitaminais ir mineralais praturtinti gaminiai.

„Rivonos“ pieninėje – jogurtų rojus

„Rivonos“ gaminami „Gar2“, „Piemenėlio“, „Pieno rojus“ jogurtai pasižymi skirtingais skoniais ir savybėmis. Pasak L.Balionienės, „Pieno rojaus“ graikiško stiliaus jogurtas išsiskiria savo baltymingumu – papildomai įmaišyta pieno baltymų koncentrato dar prieš jogurto rauginimo procesą.

„Piemenėlio“ jogurtas be laktozės, kurio gamybos metu prieš rauginimą įmaišomas laktazės fermentas, suskaidantis pieno cukrų į gliukozę ir galaktozę. „Jis tinkamas asmenims kurie netoleruoja laktozės“, – sako L.Balionienė.

Gamybos vadovė pažymi, kad praktiškai visi „Rivonos“ jogurtai gaminami be cukraus. Toks yra ir „Piemenėlio“ natūralus jogurtas, kurį sudaro tik pienas, pieno baltymai ir raugas. „Piemenėlio“ jogurtas su vyšniomis, „Piemenėlio“ jogurtas su bananais ir žemuogėmis gaminami su uogų priedais.

Pasak L.Balionienės, dviejų rūšių „Pieno rojaus“ kreminiai jogurtai išsiskiria riebalų kiekiu ir naudojamų stabilizavimo medžiagų, kurios suteikia produktui kremiškumo.

Tradiciniai lietiniai su varške ir ledų padažu

123RF.com nuotr./Lietiniai
123RF.com nuotr./Lietiniai

Legendiniai blynai, kurių varškės įdaras pagardintas vaisiais.

Reikės:

  • 100 g kvietinių miltų,
  • 150 ml puodelio „Piemenėlio“ pieno,
  • 1 vnt. kiaušinių,
  • ½ arb.š. druskos.

Įdarui:

  • 180 g „Piemenėlio“ varškės,
  • 50 g konservuotų persikų arba 1 banano.

serviravimui:

  • ledų, uogienės.

Gaminimas

  1. Išplakite kiaušinį, supilkite pieną, užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų glitimas.

  2. Per sietelį pertrinkite varškę, sumaišykite su susmulkintais persikais arba bananu.

  3. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi.

  4. Pilkite tešlą, pasukiokite keptuvę, kad tolygiai pasiskirstytų. Apkepkite iš abiejų pusių.

  5. Ant lietinio tepkite varškės įdarą, sulakstykite keturkampio forma ir pakepkite iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su ledais ir namine uogiene.

Jogurtinis ryžių pudingas

Shutterstock nuotr./Ryžių pudingas
Shutterstock nuotr./Ryžių pudingas

Pudingas primena ir košę, ir desertą, puikiai tinka pusryčiams.

Reikės:

  • ¼ puodelio ryžių,
  • 1/2 puodelio „Piemenėlio“ natūralaus jogurto,
  • ¼ arbat. š. cinamono,
  • 2 valg.š. razinų,
  • 2 valg.š. klevų sirupo (pagal skonį),
  • Uogų ar vaisių serviravimui.

Gaminimas:

  1. Užpilkite ryžius mažesniu kiekiu vandens nei rekomenduojama ir virkite ant lėtos ugnies.

  2. Baigiant virti ryžius, sudėkite jogurtą, cinamoną, razinas. Palikite pastovėti šiltai, kad ryžiai visiškai išbrinktų. Pagardinkite sirupu.

  3. Serviruokite su uogomis.

Pieno – bananų glotnutis vaikams

Shutterstock nuotr./Bananinis kokteilis
Shutterstock nuotr./Bananinis kokteilis

Nevalgius vaikus visada įkalbėsite išgerti šio sotaus ir maistingo gėrimo.

Reikės:

  • 1 ½ puodeliai „Piemenėlio“ pieno,
  • ¼ puodelio „Piemenėlio“ jogurto,
  • 2 vnt. didelių bananų,
  • 1 valg.š. šokolado drožlių ar riešutinio-kakavinio kremo.

Gaminimas:

Visus ingredientus suplakite mikseriu.

Tortilijos ragelis su graikiško stiliaus jogurtu

Vietoj tradicinio sumuštinio pasiūlykite vaikams tortilijos su įdaru.

Reikės:

  • 1 vnt. mažos tortilijos,
  • ¼ puodelio „Pieno rojaus“ graikiško stiliaus jogurto,
  • 1 valg.š. riešutų sviesto,
  • 2-3 valg. š. šviežių ar šaldytų uogų,
  • 1 valg. š. smulkintų pistacijų.

Gaminimas:

  1. Pakepkite tortiliją keptuvėje iš abiejų pusių, kad būtų traški.

  2. Patepkite vieną tortilijos pusę riešutų sviestu.

  3. Uždėkite jogurto, uogų, pabarstykite pistacijų ir susukite suktinuką.

  4. Tortiliją galite keisti šviežiai keptu vafliu, paskrudinta pusryčių duona.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito