Sriubai reikės:
- 1 kilogramas moliūgų;
- 0.5 šaukštelio malto muskato;
- 0.5 šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai grūstų);
- 1 šaukštelis druskos;
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 4 skiltelės česnako;
- 1 vienetas svogūnų;
- 2 vidutinio dydžio bulvės;
- 130 gramų lydyto sūrio (natūralaus skonio);
- 750 mililitrų daržovių sultinio.
Prieš patiekiant:
- skrebučių;
- žalumynų (petražolių);
- grietinėlės (balinimui);
- sėklų (kepintų moliūgų ir saulėgrąžų);
- apkeptos karštos šoninės.
Paruošimo būdas:
Į puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną. Pakepinti pakaks kelias minutes vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės ir parus.
Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytą moliūgą. Vis pamaišydami kepinkite apie 7-9 minučių, kol moliūgai ims minkštėti.
Suberkite kubeliais supjaustytas bulves, pagardinkite druska, pipirais, maltais muskatais. Tada supilkite daržovių sultinį, užvirkite ir sumažinę ugnį virkite apie 15-20 minučių, kol daržovės bus labai minkštos.
Sudėkite lydytą sūrelį, išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite, kol jis ištirps ir tolygiai pasiskirstys sriuboje.
Sutrinkite trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros.
Patiekite gardžiausia su skrudintais duonos skrebučiais, kepintomis moliūgų sėklomis ir šviežiais žalumynais.