Ingredientai (6 asm.):
- 1 svogūnas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
- 5 skiltelės česnako, nuluptos ir straiškytos;
- nykščio ilgio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas;
- 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 4 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. kajeno pipirų (jei vengiate aštrumo, galite ir nedėti);
- 450 ml kokosų pieno;
- 1 puodelis raudonųjų lęšių (primename, jų prieš virimą mirkyti nereikia);
- 1 saujelė kokosų drožlių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 litras vandens;
- sauja špinatų (tinka ir šaldyti);
- 4–5 pomidorai be odelių (tinka ir konservuoti);
- graikiško jogurto (patiekti);
- šviežios kalendros (patiekti);
Gaminimas:
1. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno kubelius ir pakepinkite kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol kubeliai pakvips ir taps permatomi. Suberkite ir česnaką bei imbierą ir kepinkite apie 4–5 min., kol česnakas švelniai paruduos.
2. Suberkite kario miltelius, kajeno pipirus (jei naudojate) ir maišydami trumpai pakaitinkite, kol pakvips.
3. Supilkite į puodą kokosų pieną, gerai išmaišykite, kad prie puodo dugno galbūt kiek prikibę prieskoniai atkibtų. Suberkite lęšius ir kokosų drožles, pamaišykite, tada pilkite vandenį, berkite druską. Užvirkite, dar kiek sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20–25 min., kol lęšiai išvirs, sriuba sutirštės.
4. Stambiai sukapokite špinatus, kubeliais supjaustykite pomidorus ir viską sudėkite į bebaigiančią virti sriubą. Pavirkite dar 5–7 min., kol špinatai sukris, o pomidorai apvirs. Paragaukite, ar netrūksta druskos, prieskonių, nukaiskite ir tiekite su jogurtu, kapotomis kalendromis.