Ingredientai:
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 didelės morkos, nuskustos ir sutarkuotos;
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių, nuskalautų po šaltu vandeniu;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas;
- 4 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. kaio miltelių;
- žiupsnis kajeno pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 stiklinės kokosų pieno arba grietinėlės;
- 1,5 l daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš kubelio) arba vandens;
- citrinos sulčių, patiekimui;
- kapotų šviežių kalendrų, patiekimui (jei mėgstate).
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite prieskonius, česnakus ir pakepinkite maišydami apie minutę, kol pakvips.
2. Į puodą suberkite ir morkas bei lęšius, išmaišykite, apie minutę patroškinkite, o tada supilkite sultinį arba vandenį, pasūdykite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki nedidelės, uždenkite puodą ir virkite apie 15–20 min. – kol lęšiai ir morkos bus išvirę. Nukaiskite, supilkite kokosų pieną arba grietinėlę. Šią sriubą galite palikti tokią, netrintą, galite sutrinti dalį jos ir sumaišyti su netrintąja dalimi, o galite visą sutrinti iki kreminės masės.
3. Patiekdami sriubą įspauskite šlakelį citrinos sulčių, pabarstykite kalendromis (jei jas mėgstate), šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Šalia galite patiekti šviesios duonos, pitų, pakepintų tortilijų ar lavašo – ką labiausiai mėgstate.