02 18

Silkė su grietine – skanumo neišpasakyto

Silkės skanaukim ne tik per didžiąsias šventes! Kaip ją paruošti, kad skrandis pradžiugtų? Štai receptas jums!
Silkė su grietinė
Silkė su grietinė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 200 g sūdytos silkės filė,
  • didelio svogūno,
  • obuolio,
  • stiklinės grietinės,
  • 3–5 bulvių,
  • žiupsnelio pipirų.

Kaip gaminti:

1. Silkės filė pamirkykite šaltame vandenyje bent valandą, kad pašalintumėte druskos perteklių.

2. Svogūną supjaustykite plonais pusgriežiniais. Juos sudėkite sietelį ir nuplikykite verdančiu vandeniu – šiek tiek suminkštės ir nebus tokie aitrūs.

3. Silkes nusausinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Suberkite į dubenį.

4. Ten pat suberkite atvėsusius svogūnus ir susmulkintą obuolį.

5. Iškart sukrėskite grietinę, kad vaisiaus gabalėliai neparuduotų.

6. Suberkite pipirus ir gerai išmaišykite.

7. Uždenkite ir vėsinkite šaldytuve bent valandą.

8. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis