Jums reikės:
- 200 g sūdytos silkės filė,
- didelio svogūno,
- obuolio,
- stiklinės grietinės,
- 3–5 bulvių,
- žiupsnelio pipirų.
Kaip gaminti:
1. Silkės filė pamirkykite šaltame vandenyje bent valandą, kad pašalintumėte druskos perteklių.
2. Svogūną supjaustykite plonais pusgriežiniais. Juos sudėkite sietelį ir nuplikykite verdančiu vandeniu – šiek tiek suminkštės ir nebus tokie aitrūs.
3. Silkes nusausinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Suberkite į dubenį.
4. Ten pat suberkite atvėsusius svogūnus ir susmulkintą obuolį.
5. Iškart sukrėskite grietinę, kad vaisiaus gabalėliai neparuduotų.
6. Suberkite pipirus ir gerai išmaišykite.
7. Uždenkite ir vėsinkite šaldytuve bent valandą.
8. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.