- Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
- Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
- Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min.
- Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis).
Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
1. Faršą sumaišykite su „Vorčesterio“ padažu ir formuokite paplotėlius. Kepkite juos ant kepsninės.
2. Bandeles pašildykite ant kepsninės, perpjovę per pusę.
3. Ant bandelės pusės dėkite iškeptus vištienos paplotėlius, majonezą, pomidorą, salotas, antrą bandelės pusę.
1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną, užspaudžiamame maiše.
2. Sudėkite vištienos krūtinėlę į maišo vidų ir tolygiai paskirstykite marinatą. Įdėkite maišą į dubenį ir palikite šaldytuve nuo 4 iki 12 valandų.
3. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros, o groteles patepkite alyvuogių aliejumi.
4. Vištienos krūtinėlę dėkite į kepsninę taip, kad ant viršaus liktų kuo daugiau marinato. Kepkite apie keletą minučių iš abiejų pusių.
1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.
2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.
3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.
1. Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm.
2. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite.
3. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia).
4. Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus.
5. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.
- Sumaišykite Satay prieskonių mišinį su aliejumi ir vandeniu.
- Vištienos filė supjaustykite kubeliais ir marinuokite 15 minutes.
- Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių.
- Kepkite vėrinukus kepsninėje arba keptuvėje keletą minučių.
- Patiekite su žemės riešutų padažu ir ryžiais.
Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.
- Vieno kaulo vištienos kumpelius nuvalykite, nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
- Dėkite į bet kokį indą, apibarstykite druska, juodaisiais šviežiai maltais pipirais ir paukštienos prieskoniais (gausiau – gražiau atrodys). Prieskonių dėkite pagal skonį sūriau – aštriau.
- 3–5 val. prieš kepant mėsą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, išmaišykite.
- Tolygiai marinuojasi šaldytuve apie parą laiko. Galima ir trumpiau: viską sudėti į sandarų indą ir kratyti, kol malkos sudegs ir virs žarijomis (apie 30 min. kratyti).
- Svarbu: stiprios rankos, suveriant ant iešmų zigzagais, kad stabiliai laikytųsi vartant (nes kepant ant grotelių prikimba odelė).
- Kepkite ant ne per karštų žarijų ir vartykite visas 4 puses (odelių pusė skrunda greičiausiai).
- Skonį pagardins į pabaigą ant žarijų numesta ir šalia smilkstanti kadagio šakelė.
- Geriausiai kepti ant beržinių malkų žarijų apie 30 min. Per tą laiką išvirkite plikytus ryžius.
Receptą atsiuntė Robertas B.
- Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
- Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
- Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
- Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.
Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ
- Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
- Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.
4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.
6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.
7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...