Šilti gėrimai: arbatos ir kavos receptai

Žvarboka? Galima sušilti ne tik padarant atsitūpimų ar nubėgant porą kilometrų, bet ir tingiai pasigaminant gėrimo... Verčiame Ji24.lt receptų skrynią!
Šokoladinė karamelinė latė
Šokoladinė karamelinė latė / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Receptai

Taip pat skaitykite: Kulinarinės gudrybės: kaip iškepti tobulą keksą 

Pikantiška arbata
Receptas: Pikantiška arbata
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovinti)
Žalioji arbata: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nedidelę aitriosios paprikos ankštį išvalykite, sukapokite, sumaišykite su džiovintais rozmarinais ir žaliąja (arba juodąja) arbata.
  2. Paruoštą mišinį užpilkite verdančiu vandeniu, apie 3 min. palaikykite, kad pritrauktų, ir perkoškite. Tokia arbata ne tik gardi, puikiai šildo, bet ir degina kalorijas.
Suskleisti
Indiška arbata su prieskoniais
Receptas: Indiška arbata su prieskoniais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Pagal skonį)
Pienas: 4.00 valg. š. (Pagal skonį)
Vanduo: 3.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (Žiupsnelis smulkiai pjaustytos žievelės)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (Žiupsnelis traiškytų sėklų)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Juodoji arbata (geriausia iš Nylgirių regiono) 4.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Suberkite arbatžoles ir prieskonius į arbatinuką.

2. Užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.

3. Į puodelius įpilkite šiek tiek pašildyto pieno.

4. Perkoštą arbatą pilkite į puodelius ir pasaldinkite cukrumi.

Suskleisti
Auksinė žiemos arbata
Receptas: Auksinė žiemos arbata
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Imbiero šaknį sutarkuokite ir suberkite į puodelį.  Įpilkite ciberžolių miltelius, cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius.
  2. Užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10–15 min.
  3. Nukoškite, pagardinkite medumi ir galite tiekti. Gurkšnokite neskubėdami, ypač jei esate peršalę, skauda gerklę.
Suskleisti
Šokoladinė kava su kardamonu
Receptas: Šokoladinė kava su kardamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Užplikykite kavą.
  2. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. 
  3. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
  4. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Suskleisti
Karštas kiaušinių gėrimas
Receptas: Karštas kiaušinių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (tryniai)
Cheresas: 200.00 ml
Brendis: 30.00 ml
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Grietinėlė: 800.00 ml (neriebi)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą.

2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti.

3. Kitame puode užkaitinkite grietinėlę, suberkite cukrų ir maišydama, kol cukrus ištirps, užvirinkite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir palikite 2–3 min. pastovėti.

4. Gėrimą išpilstykite į puodelius, pabarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu, iškart patiekite.

Suskleisti
Šokoladinė karamelinė latė
Receptas: Karamelinė šokoladinė latė
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Kava: 50.00 ml (1/4 puodelio - karštos)
Pienas: 100.00 ml (1/2 puodelio - karšto)
Karamelinis sirupas (1/4 puodelio) 50.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (plakta)
Tarkuotas šokoladas ir cinamonas (papuošimui) 5.00 g
Kaip gaminti

1. Atsargiai sumaišykite karštą kavą su karštu pienu ir karameliniu sirupu iki vientisos masės.

2. Ant kavos viršaus atsargiai užpilkite grietinėlę (jeigu norite, galite rinktis plaktą) ir pabarstykite šokolado drožlėmis bei cinamonu.

Skanaus!

Suskleisti
Imbierinė arbata
Receptas: Klasikinė imbierų arbata
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 121
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 3.00 valg. š. (trinto)
Medus: 6.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nedidelis žiupsnelis maltų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. apelsinų, mandarinų arba citrinų sulčių)
Mėtos: 10.00 g (lapelių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.

2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų