Ingridientai
- 4 vidutinio dydžio burokėliai;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 šaukštelis gvazdikėlių;
- 1 valg. š. medus;
- 1/2 šaukštelio druskos.
Padažui
- 4 valg. š. alyvuogių aliejus;
- 1/2 apelsino (tarkuota žievelė ir sultys);
- 2 skiltelės česnako pagal skonį;
- druskos pagal skonį;
Pristatymui
- 1 sauja rukolos;
- 150 g tofu;
- 1 nedidelė sauja kedro riešutų.
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Lėkštę iškloti kepimo popieriumi.
2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite 0,5 cm storio apskritimais. Nulupkite česnaką, smulkiai supjaustykite. Tofu supjaustykite kubeliais.
3. Į indą, kuriame yra burokėliai, įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, medaus, česnako, gvazdikėlių, viską gerai išmaišykite.
4. Burokėlių skilteles vienu sluoksniu dėkite ant kepimo skardos, pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.
5. Tuo tarpu paruoškite padažą. Apelsiną nulupkite, išspauskite sultis. Nulupkite 2 skilteles česnako ir susmulkinkite. Patarkuokite šiek tiek apelsinų žievės. Dubenyje išplakite alyvuogių aliejų su apelsinų sultimis, apelsino žievele, česnaku ir druska. Štai ir padažas!
6. Iškeptus burokėlius dėkite į salotinė, ant viršaus išdėliokite rukolos lapelius ir tofu kubelius. Viską apšlakstykite padažu, pabarstykite sausoje keptuvėje paskrudintais pušies riešutais. Skanaus!