Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruošti lęšiai, 425 ml, 1 skardinė
- Meksikietiškos tortilijos – 4 vnt.
- Cukinijos – 2 vnt.
- Vyšniniai pomidorai – 15 vnt.
- Imbieras – 100 g
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
- Česnakai – 3 skiltelės
- Kalendra – 3 šakelės
- Balzamiko actas tamsus – 3 šaukštai
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Paruoškite daržoves: cukiniją supjaustykite pusiau žiedais, vyšninius pomidorus per pusę, saldžiuosius pipirus nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną, Plokščia peilio puse sutrinkite česnaką, stambia trintuve sutarkuokite imbierą.
- Pašildykite keptuvėje alyvuogių aliejų, jame pakepkite imbierą, česnaką ir svogūną, saldžiuosius pipirus. Po 3-4 min įdėkite cukiniją, o dar po keliolikos min. pomidorus, pabarstykite druska ir pipirais, supilkite balzaminį actą, viską išmaišykite.
- Įdėkite lęšius, pašildykite patiekalą dar 1-2 min.
- Sukapokite kalendrą ir pridėkite salotas.
- Tortiliją pašildykite sausoje keptuvėje, paskui supjaustykite ją į 4 dalis, sutvirtinkite du galus dantų krapštuku ir ant padarytų vokų formų sudėkite salotas.
Rekomendacijos:
Greičiausias būdas išvalyti imbierą – šaukštu jį išgramdyti, kadangi jo plona odelė.