Jo atsakymas labai paprastas – galima naudoti jautienos arba kiaulienos nugarinę, vištieną taip pat visuomet paprasta išsikepti. „Tik yra vienas bet... Svarbiausia neperkepti – štai todėl niekas ir nemėgsta sausų sumuštinių“, – sako Alfas ir siūlo receptą su vištienos krūtinėle.
„Vištieną kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 83 laipsnius, ir turėsite puikios mėsos šaltiems bei karštiems sumuštiniams, salotoms ar užtepėlėms. Mano pasiūlymas – kepti su kriaušėmis, kurias galėsite puikiai panaudoti gamindami sumuštinius“, – pataria A. Ivanauskas.
Ingredientai krūtinėlei:
- 1 vištienos krūtinėlės (be odos)
- 10 šakelių šviežio čiobrelio
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- druskos, penkių pipirų mišinio
- 4–5 kietų kriaušių
Gaminimas:
1. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir įtrinkite sausais prieskoniais. Leiskite pabūti kelias valandas šaldytuve, o tuomet dėkite į kepimo indą, apdėliokite čiobreliais, šone sudėkite nepjaustytas kriaušes, į vištienos krūtinėlės centrą įbeskite termometrą ir nustatykite 83 laipsnių temperatūrą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 83 laipsnius.
2. Išėmę iš orkaitės papjaustykite ir patiekite su smulkintomis keptomis kriaušėmis (jas galite sudėti ant skrebučio, patepto varškės kremu, o ant viršaus – pjaustytą vištienos krūtinėlę).
3. Taip paruoštą vištieną laikykite iki dviejų parų plastikinėje sandarioje dėžutėje.