Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtmečio receptas. Sumuštiniai, kurie niekada nebus sausi

„Dažno lietuvio šaldytuve tikrai galima rasti dešros, bet štai paradoksas: neretai sulaukiu klausimo – jeigu mūsų šeima nori atsisakyti dešros, kokią mėsą galima būtų naudoti gaminant sumuštinius“, – pasakoja idėjinis „Virtuvės mitų griovėjų“ lyderis Alfas Ivanauskas.
Sumuštinio su vištiena gaminimas
Sumuštinio su vištiena gaminimas / Projekto partnerio nuotr.

Jo atsakymas labai paprastas – galima naudoti jautienos arba kiaulienos nugarinę, vištieną taip pat visuomet paprasta išsikepti. „Tik yra vienas bet... Svarbiausia neperkepti – štai todėl niekas ir nemėgsta sausų sumuštinių“, – sako Alfas ir siūlo receptą su vištienos krūtinėle.

„Vištieną kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 83 laipsnius, ir turėsite puikios mėsos šaltiems bei karštiems sumuštiniams, salotoms ar užtepėlėms. Mano pasiūlymas – kepti su kriaušėmis, kurias galėsite puikiai panaudoti gamindami sumuštinius“, – pataria A. Ivanauskas.

Ingredientai krūtinėlei:

Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas
  • 1 vištienos krūtinėlės (be odos)
  • 10 šakelių šviežio čiobrelio
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, penkių pipirų mišinio
  • 4–5 kietų kriaušių

Gaminimas:

1. Vištieną apšlakstykite aliejumi ir įtrinkite sausais prieskoniais. Leiskite pabūti kelias valandas šaldytuve, o tuomet dėkite į kepimo indą, apdėliokite čiobreliais, šone sudėkite nepjaustytas kriaušes, į vištienos krūtinėlės centrą įbeskite termometrą ir nustatykite 83 laipsnių temperatūrą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 83 laipsnius.

Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas

2. Išėmę iš orkaitės papjaustykite ir patiekite su smulkintomis keptomis kriaušėmis (jas galite sudėti ant skrebučio, patepto varškės kremu, o ant viršaus – pjaustytą vištienos krūtinėlę).

3. Taip paruoštą vištieną laikykite iki dviejų parų plastikinėje sandarioje dėžutėje.

Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas
Projekto partnerio nuotr./Sumuštinio su vištiena gaminimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų