10 20

Šimto skonių stebuklas viename puode: visą darbą už jus atliks orkaitė

Nieko nėra geriau už vieno puodo patiekalus… Aš juos vadinu tikrais stebuklais, nes sumetus kalną ingredientų į vieną didelį kepimo indą (aš dažniausia naudoju keptuvę, kuri tinkama pašauti į orkaitę, nes joje mėgstu maistą ir serviruoti, o vėliau dar tą pačią keptuvę panaudoju ir pašildyti likučiams, jei lieka). Įjungus atitinkamą orkaitės funkciją, karštis padaro tikrą stebuklą: iš to kalno pavienių ingredientų gaunasi skaniausia vakarienė! Nei daug indų plauti, nei prie puodų valandą prakaituoti…
Vieno puodo pasta
Vieno puodo pasta / Nidos Degutienės nuotr.

Pastą mes šeimoje valgom mažiausiai kartą per savaitę. Dažniausiai tai nutinka prieš didžiojo savaitinio apsipirkimo dieną, kai šaldytuve švilpauja vėjai. Tokiais atvejais pakanka gero alyvuogių aliejaus ir šiek tiek sutarkuoto kietojo sūrio.

Visi žino, kad tirštą, skoniais turtingą pastos padažą nonos Italijoje verda ko ne pusdienį. Tačiau savo naujausioje knygoje „Comfort“ kulinarijos virtuozas Y. Ottolenghi pasidalino būdu, kaip vegetarišką pastą su baklažanais ir pomidorais pasigaminti su minimaliomis pastangomis – tiesiog viską sudėti į keptuvę ir pašauti į orkaitę. Aš šį būdą jau išbandžiau, dabar orkaitės stebuklais įsitikinti metas jums!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų