Ingredientai:
salotoms:
- 2 virti ar kepti vidutiniai burokėliai;
- 2 saldžiarūgščiai obuoliai;
- maža saujelė migdolų drožlių ar lazdelių;
- sauja jaunučių kiaulpienių lapelių, nuskintų švarioje vietoje;
- 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 0,5 apelsino išspaustos sultys.
padažui:
- 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į indą, uždenkite ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenėlį, supilkite ant jų salotoms skirtą aliejų, balzaminį actą, citrinų ir apelsinų sultis. Išmaišykite ir taip pat palikite pusvalandį pasimarinuoti.
3. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ar nedidelėmis skiltelėmis. Migdolus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
4. Visus padažui skirtus ingredientus gerai suplakite.
5. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant jų obuolius, o ant viršaus – kiaulpienių lapelių. Apliekite paruoštu padažu ir pabarstykite migdolais.