Ingredientai:
- 400 g miltų;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 valg. šaukšt. cukraus (ir dar šiek tiek apvoliojimui);
- 1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros;
- 100 ml šilto pieno;
- 1 obuoliais, nulupti, išpjautais sėklalizdžiais;
- aliejaus (virimui).
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje suplakite pieną, kiaušinį ir cukrų. Tada suberkite sausas mieles, darsyk paplakite, dubenį pridenkite ir leiskite 10 min. ramiai pabūti.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Supilkite sausuosius ingredientus į skystąjį mišinį, išmaišykite, o tada pradėkite minkyti – minkykite, kol gausite minkštą, glotnią tešlą. Dėkite tešlą į dubenį, šį – į šiltą vietą ir leiskite tešlai apie valandą pakilti.
4. Obuolius supjaustykite skiltelėmis.
5. Pakilusią tešlą perminkykite, o tada ant lygaus miltuoto paviršiaus iškočiokite stačiakampį. Ant šio stačiakampio vienu sluoksniu dėliokite obuolių skilteles, o tada suformuokite ilgą vyniotinį. Šį vyniotinį supjaustykite maždaug 1 storio griežinėliais.
6. Gilioje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinkite aliejų, o tada dėkite į jį po kelias spurgas. Virkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus (iš kiekvienos pusės maždaug po 3 min.).
7. Dėkite išvirusias spurgas ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, o kai pravės, apvoliokite cukruje.