Ingredientai:
- 1 pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
- pora saujų įvairių patinkančių uogų (braškių, aviečių, šilauogių, serbentų ir pan.);
- 2–3 valg. šaukšt. bet kokio džemo;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnis cukraus;
- žiupsnis druskos;
- plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros likus 15–20 min. iki pyragėlių formavimo – ji turi atitirpti.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Visas uogas nuplaukite, apsausinkite, suberkite 5 dubenį (jei naudojate braškes, jas kiek pasmulkinkite), čia pat sudėkite ir džemą, supilkite citrinos sultis bei gerai išmaišykite.
4.Tešlą supjaustykite kvadratais, o tada kiekvieno jų viduryje stikline ar puodeliu pažymėkite apskritimą. Sudėkite tešlos kvadratus į kepimo skardą, o tada į pažymėtus apskritimus šaukštu dėkite uogų ir džemo mišinio.
5. Kiaušinį paplakite dubenėlyje su trupučiu druskos, o tada aptepkite kvadratėlių skardoje kraštus – ten, kur nėra uogų. Tada pabarstykite trupučiu cukraus.
6. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite pyragėlius 20–25 min. t. y. kol pakraštėliai bus gražiai rusvi, o uogos iškepusios, viduryje burbuliuojančios. Išimkite skardą iš orkaitės ir leiskite pyragėliams gerokai atvėsti, nes uogos bus itin karštos.
7. Tiekite su plakta nesaldinta grietinėle ar ledais. Geriausia suvalgyti tą pačią dieną, kurią kepėte.