Ingredientai:
- 0,5 stiklinės maistinių mielių (milteliais ar dribsniais);
- 0,5 arbat. šaukšt. smulkios druskos;
- 1 valg. šaukšt. svogūnų miltelių;
- 1 valg. šaukšt. česnakų miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. kokosų pieno miltelių (nebūtinai).
Variacijos:
- jei norite aštriau, įberkite aitriosios paprikos miltelių ar dribsnių;
- jei norite daugiau umami skonio, 1–2 jūržolės lakštus sumalkite elektriniu maltuvėliu ir berkite į mišinį;
- jei mėgstate grybus, galite jų milteliais papildyti mišinį.
Gaminimas:
Suberkite visus ingredientus į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki miltelių. Suberkite į stiklinį indą ir laikykite tamsioje, sausoje vietoje.
Pastabos:
- 1 šaukštelis šio mišinio pakeičia 1 kubelį daržovių sultinio.
- Pagamintas mišinys išliks geras iki 2 mėn., tik itin svarbu ji laikyti tinkamomis sąlygomis.