Ingredientai:
- 200 g brokolio, suskirstyto nedideliais žiedynėliais;
- 80 g manų kruopų;
- 130 ml pieno;
- 400 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mažas gabaliukas sviesto;
- saujelė maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
2. Nedidelius brokolių žiedynėlius 2-3 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite, nuvarvinkite ir atvėsinkite.
3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
4. Dubenyje varškę pertrinkite iki kreminės masės. Sumaišykite su kiaušinių tryniais, česnaku, druska ir pipirais. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
5. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę. Tuomet suberkite brokolius ir vėl išmaišykite.
6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
7. Tiekite iškart su grietine ar kitu patinkančiu padažu.