Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šių metų mados klyksmas – vištiena dubenėlyje

Nors vištiena yra viena sveikiausių ir universaliausių ruošti mėsų, kartais vis tiek pritrūksta fantazijos galvojant, kaip dar neragautai ir įdomiai ją patiekti. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė, vištienos „Kekava“ ambasadorė Kristina Pišniukaitė sako, kad šiemet didžiausias mados klyksmas gastronomijos pasaulyje yra vištienos dubenėliai (angl. bowls).
Bolivinių balandų dubuo su vištiena
Bolivinių balandų dubuo su vištiena / Recepto autorės nuotr.

„Tai nei salotos, nei karštas patiekalas. Vištienos dubenėlis – tai maistingas dubuo, kurio pagrindą sudaro kruopos ir vištiena, pagardinti įvairiomis daržovėmis. Tai puikus variantas lengvai, greitai ir sveikai savaitės vidurio vakarienei – šio recepto paruošimas neatims daugiau nei 30 minučių. Be to, galite pasigaminti daugiau ir neštis sveikus pietus į darbą – labai patogu, nes galima valgyti ir šiltą, ir šaltą“, – pasakoja tinklaraščio autorė K.Pišniukaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė

Pasak jos, nepaisant to, kad šis receptas iš pirmo žvilgsnio yra labai sveikas ir maistingas, jį ruošiant svarbu tinkamai pasirinkti produktus – tik tuomet galėsite būti tikri, kad maitinatės visavertiškai.

„Daržoves siūlau rinktis kuo šviežesnes, kruopas – kuo natūralesnes ir patikrinto tiekėjo. Nepamirškite dėmesio skirti ir vištienos pasirinkimui – nors visa parduotuvių lentynose esanti mėsa yra tinkama vartoti, produktai vieni nuo kitų skiriasi. Didžiausi skirtumai yra tame, kaip vištos buvo augintos. Svarbu atkreipti dėmesį, ar jos augintos tinkamomis sąlygomis, ar turėjo galimybių vaikščioti laisvai, ar auginimo metu nebuvo lesintos antibiotikais“, – sako K.Pišniukaitė.

Tinklaraščio Ant medinės lentelės“ autorė dalijasi vienu vištienos dubenėlyje receptu – siūlo išbandyti superkruopos bolivinės balandos (kynvos) draugystę su „Kekavos“ vištiena.

2 porcijoms reikės:

  • 100 g. bolivinių balandų;
  • 1 stiklinės (200 ml.) vandens arba vištienos sultinio;
  • 1 vištienos filė „Kekava“;
  • Kelių saujų gražgarsčių;
  • 1 didelio pomidoro;
  • 1 avokado;
  • Ketvirtadalio citrinos;
  • Geros kokybės alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų;
  • Chia sėklų (nebūtina).

Gaminame:

  1. Paruošiame bolivines balandas. Jas galima tiesiog išvirti, bet čia aprašysiu geriausią gamybos būdą. Sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes.
  2. Dėliojame dubenėlį – išvirtas kruopas, keptą vištieną, norimas daržoves – aš pasirinkau gražgarstes, pomidorą, avokadą – jį apšlaksčiau citrinos sultimis ir pabarsčiau chia sėklomis.
  3. Viską pabarstome druska, pipirais ir tyriausiu alyvuogių aliejumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?