Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 28

Skaitytoja aptiko įspūdingą „voveraičių kerą“ ant medžio, J.Kasparavičius pasakė, ar galima jį valgyti

Vasara yra tas laikas, kai grybautojai padaro bene daugiausiai atradimų miške, bet šįkart į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja, kurios radinys augo priemiškėje, mieste. Ne per toliausiai nuo judrios miesto gatvės. Vakaro vaikštynių išsiruošusi moteris neteko žado, kai išvydo ant medžio augančius grybus.
J.Kasparavičus pasakė, ar galima valgyti šį grybą
J.Kasparavičius pasakė, ar galima valgyti šį grybą / 15min koliažas

Mikologas dr.Jonas Kasparavičius, išvydęs fotografiją su radiniu, konstatavo, kad tai – valgomoji geltonpintė (Laetiporus sulphureus).

Anot mikologo, šis grybas, kol jaunas ir pakankamai minkštas, kad galima būtų jį įkasti, gali būti valgomas.

„Jo konsistencija tuo metu panaši į kopūsto koto vidurio. Skonio jokio. Todėl ruošiant kokį nors patiekalą reikalingi prieskoniai.

Smulkiai supjaustytas šis grybas sriuboje gali atrodyti tarsi kokie lašinukai. Su senu, net susmulkintu grybu galima laužyti kavamales ir mikserius (išbandyta)“, – asmenine patirtimi dalijasi J.Kasparavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų