Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skamba netikėtai, bet labai skanu: apkepas su obuoliais, įdarytas varškės sūriu

Kepinių ir su varške, ir su obuoliais – daugybė, nereta ir tokių, kuriuose šie ingredientai dera kartu. Tačiau šįsyk kviečiame išbandyti kiek neįprastą patiekalą – tarp dviejų tešlos, praturtintos obuoliais sluoknių, įsitaisys varškės sūris. Kepkit ir įvertinkit!
Varškėtis su obuoliais
Varškėtis su obuoliais / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 5 obuoliai;
  • sauja lazdynų ar bertoletijų riešutų;
  • 7 valg. šaukšt. miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 100 g razinų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus arba išlydyto sviesto;
  • 250 g varškės sūrio (taip pat tinka ir saldus desertinis), supjaustyto griežinėliais.

Gaminimas:

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ar lydytu sviestu ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite griežinėliais supjaustytą sūrį, o ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Dėkite indą su paruoštu kepiniu ir kepkite 40-50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi.

6. Šis kepinys skaniausias karštas su jogurto padažu. Tačiau galite valgyti ir kambario temperatūros ar visai atvėsusį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai