Ingredientai:
- 5 obuoliai;
- sauja lazdynų ar bertoletijų riešutų;
- 7 valg. šaukšt. miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 100 g razinų;
- 2 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus arba išlydyto sviesto;
- 250 g varškės sūrio (taip pat tinka ir saldus desertinis), supjaustyto griežinėliais.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ar lydytu sviestu ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.
4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite griežinėliais supjaustytą sūrį, o ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Dėkite indą su paruoštu kepiniu ir kepkite 40-50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi.
6. Šis kepinys skaniausias karštas su jogurto padažu. Tačiau galite valgyti ir kambario temperatūros ar visai atvėsusį.