Norą į prekių krepšelį įsimesti granatą malšina įsitikinimas, kad išlukštenti granatų sėklas neapsitaškius yra sunkiai įgyvendinama misija. Pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė siūlo šio vaisiaus taip greitai nenurašyti.
V.Juodkazienė sako, kad neverta išsigąsti granato lukštenimo, juolab kad galima rasti ne vieną patarimą, kaip tai padaryti efektyviai ir, svarbiausia, išsaugoti švarias sienas. Pasak jos, granatai puikiai tinka pagardinti įvairius patiekalus – tiek mėsos, tiek daržovių.
Granato skonio savybės patiekaluose su daržovėmis neužgožiamos, priešingai – tik labiau išryškėja.
Pasak maisto ekspertės, juo ypač tinka gardinti įvairias salotas ir daržovių patiekalus. Granatas yra tas vaisius, kurio ypatingos skonio savybės patiekaluose su daržovėmis neužgožiamos, priešingai – tik labiau išryškėja.
„Nors ir žinome, kad vaisiai ir daržovės turi sudaryti didžiąją mūsų kasdienio raciono dalį, daugeliui mūsų yra sunku suvalgyti Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą vaisių ir daržovių kiekį. Paprastas sprendimas galėtų būti toks: maišykite kuo daugiau daržovių tarpusavyje, pagardinkite tokiais pagardais kaip granatų sėklos“, – sako V.Juodkazienė.
Vieno granato sėklos galima panaudoti keliuose patiekaluose, galiausiai, įsidėję į maisto dėžutę valgykite jas vienas kaip sveiką dienos užkandį.
Jei trūksta kulinarinių idėjų, kaip suderinti granatus su daržovėmis, V.Juodkazienė siūlo 2 nesudėtingus salotų.
Salotos su mocarelos sūriu ir granatų sėklomis
Ingredientai:
- 0,5 aisbergo (Iceberg) salotos;
- 250 g mocarelos sūrio;
- 150 g vyšninių pomidorų;
- 1 raudonasis svogūnas;
- granato sėklų;
- alyvuogių aliejaus;
- balzaminio acto.
Gaminimas:
Supjaustytus salotos lapus sudėkite į dubenėlį. Ant jų uždėkite perpus supjaustytus pomidorus, susmulkintą svogūną, supjaustytus mocarelos gabaliukus. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto, o ant viršaus gausiai pabarstykite granatų sėklomis.
Daržovių salotos su apelsinais ir granatų sėklomis
Ingredientai:
- 1 avokadas;
- 400 g brokolių;
- 1 apelsinas;
- 1 citrina;
- granato sėklų;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Žiedynais išskirstytą brokolį 2–3 min. apvirkite. Žiedynams suminkštėjus nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.
2. Avokadą, nuluptą apelsiną supjaustykite gabalėliais.
3. Dubenyje sumaišykite brokolius, apelsiną, avokadą ir granatų sėklas. Ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus ir išspauskite citrinos sulčių.