Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Skanėstai su rabarbarais: 15 receptų

Pyragai, pyragaičiai, trupiniuočiai, morengai... Kiek visko gardaus su rabarbarais – vienoje vietoje, Ji24 receptų skyriuje.
Pyragas su varške ir rabarbarais
Pyragas su varške ir rabarbarais / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 produktų, kuriuos galima drąsiai valgyti po 18 valandos

Braškių ir rabarbarų pyragas
Receptas: Braškių ir rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (ir žiupsnelis papuošimui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rabarbarai: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.

3. Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite rabarbarus, braškes, apibarstyti cinamonu ir cukrumi. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Morengas su rabarbarais
Receptas: Morengas su rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (baltymų)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Sirupas:(šviesiojo „Dansukker“) 170.00 ml
Rabarbarai: 3.00 vnt. (3 - 4 kotai)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5 min.
  3. Baltymų masę sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu suformuokite kamuolį, palikdami viduryje negilią duobutę.
  4. Kepkite 100-120 °C orkaitėje 2 ½ val. Tada karštį išjunkite ir palikite kepinį orkaitėje atvėsti.
  5. Rabarbarus supjaustykite 2 cm ilgio griežinėliais, suberkite į dubenį, pabarstykite likusiu vaniliniu cukrumi ir užpylę šviesiuoju sirupu palikite 2-3 val. arba per naktį.
  6. Arba  2-3 min. šviesiajame sirupe juos pavirkite ant nesmarkios ugnies ir atvėsinkite.
  7. Jeigu rabarbarai žalios spalvos, į šviesųjį sirupą įpilkite 1-2 šaukštus raudonų uogų, pavyzdžiui, aviečių, sunkos.
  8. Rabarbarus išgriebkite į iškeptų baltymų duobutę, apliekite sirupu.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Trupiniuotis su rabarbarų įdaru
Receptas: Trupiniuotis su rabarbarų įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir įdarui 5 valg. š. cukraus bei stiklinė cukraus pudros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Įdarui 3 kiauš.)
Rabarbarai: 500.00 g (Įdarui)
Pienas: 2.00 st. (Įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (Įdarui pakelis vanilinio pudingo miltelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (Įdarui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbarus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nuvarvinkite per tinklelį.

3. Baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus padėkite šaltai, o trynius ištrinkite su 4 šaukštais pieno ir likusiu cukrumi. Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės šalto pieno, supilkite į užvirintą likusį pieną, dar kartą užvirinkite ir sumaišykite su ištrintais tryniais.

4. 2/3 tešlos iškočiokite, įklokite į kepimo formą, subadykite šakute ir 15–20 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Paskui supilkite pudingą, sukrėskite rabarbarų masę ir baltymų putas (baltymus standžiai išplakite su cukraus pudra ir rūgštimi). Likusį trečdalį tešlos sutarkuokite burokine tarka ir trupinukais apibarstykite visą pyragą. Pyragą vėl kiškite į orkaitę ir dar 15 min. kepkite.

Suskleisti
Rabarbarų ir uogų apkepas.
Receptas: Rabarbarų ir uogų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 250.00 g (5 vidutinio dydžio lapkočiai)
Avietės: 230.00 g (tinka braškės, mėlynės, gervuogės, serbentai/šviežios arba šaldytos)
Vanilė: 1.00 vnt. (peiliu išskuskite ankšties viduje esančias sėklytes)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai tarkuotos žievelės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 valg. š. (arba 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu cukrumi, citrinos žievele ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinį ir plakite, kol masė taps balkšva.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į plakinį, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.

4. Į kepimo indą suverskite rabarbarų ir uogų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą ir ją tolygiai išlyginkite šaukštu. Gausis tik plonas ir minkštas tešlos sluoksnelis, bet nepergyvenkite, jis kepdamas sukietės.

5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių.Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

Šis desertas ypač skanu šiltas su ledais.

Receptas iš tinklaraščio  „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Ryžių miltų trupiniuotis (crumble) su rabarbarais ir braškėmis
Receptas: Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Braškės: 140.00 g
Rabarbarai: 115.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (100 - trupiniuočiui ir 50 - trupiniams)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ - nutarkuotos žievelės - trupiniuočiui ir ½ - trupiniams, 1 citrinos sultys - trupiniuočiui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (½ - trupiniuočiui ir 1 arbat. š. - trupiniams)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (½)
Avižiniai dribsniai: 70.00 g (trupiniams)
Miltai: 30.00 g (ryžių - trupiniams)
Migdolai: 60.00 g (smulkintų - trupiniams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (trupiniams)
Sviestas: 50.00 g (šalto - trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros.
  2. Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais.
  3. Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 10 min., kol paruoškite trupinius.
  4. Trupiniams dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ryžių miltus, smulkintus migdolus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, cinamoną ir žiupsnį druskos.
  5. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į dubenį su produktais trupiniams. Pirštais trinkite masę tol, kol gausite trupinius.
  6. Trupininį pyragą galite kepti tiek vienoje didelėje kepimo formoje (16–18 cm skersmens), tiek nedidelėse individualiose formelėse. Jei taip, padalinkite produktus į tiek dalių, kiek norite patiekti formelių.
  7. Braškių ir rabarbarų masę tolygiai paskleiskite ant indo (ar indelių) dugno.  Ant viršaus tolygiai paskirstykite trupinių masę.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol kepinio paviršius gražiai apskrus. 
  9. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite dar šiltą su kaušeliu vanilinių ledų.
Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinė esencija (šlakelis) 2.00 ml
Rabarbarai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu suberkite miltus, įlašinkite keletą lašų vanilinės esencijos ir įberkite kepimo miltelių. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

3. Tešlą sukrėskite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Mielinis rabarbarų pyragas
Receptas: Mielinis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rabarbarai: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite. Visus kremui skirtus produktus išplakite plakikliu.

3. Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, lakštą perkelkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kremu ir suberkite rabarbarų griežinėlius. Tešlos kraštus aptepkite išplaktu tryniu. Pakilusį pyragą orkaitėje kepkite apie 15 min.

 

Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 1.00 vnt.
Cukrus: 110.00 g (50 - trapiai tešlai)
Avietės: 3.00 valg. š. (šaldytos su cukrumi)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g (200 - trapiai tešlai)
Kondensuotas pienas: 190.00 g
Pienas: 60.00 ml
Sviestas: 120.00 g (trapiai tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (trapiai tešlai)
Damerara cukrus: (trapiai tešlai) 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
  2. Tuo metu gaminkite tešlą.    
  3. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.  
  4. Iš karto pasidarykite ir trapią tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos sutrinkite su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
  5. Padarykite rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą kokioms 10-15min.    
  6. Kepimo indo dugną patepkite sviestu, pilkite tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus su avietėmis.
  7. Sutrupinkite rankomis trapią tešlą ir dėkite į orkaitę. Pabarstykite ruduoju cukrumi.    
  8. Kepkite apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
Receptas: Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 5.00 valg. š. (3 - tešlai ir 2 - vaniliniam kremui, 100g - rabarbarų įdarui)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š. (1 arbat.š.- tešlai ir 3 valg. š. - vaniliniam kremui, 4 valg. š. - bezė sluoksniui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - trynys - tešlai ir 1 trynys - vaniliniam kremui ir 2 baltymai - bezė sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml (Vaniliniam kremui)
Krakmolas: 4.00 arbat. š. (2 - vaniliniam kremui ir 2 - rabarbarų įdarui)
Rabarbarai: 500.00 g (rabarbarų įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  2. Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
  3. Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
  4. Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
  5. Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
  6. Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
  7. Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
  8. Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.

Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.

Suskleisti
Rabarbarų krepšeliai traškia plutele
Receptas: Rabarbarų krepšeliai traškia plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 125.00 ml (traškiajam sluoksniui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 100 g cukraus bei šaukštas cukraus pudros)
Graikiniai riešutai: 4.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui)
Miltai: 2.00 valg. š. (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 300 g)
traškiajam sluoksniui bespalvio ar gelsvo, bet ne raudono 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (traškiajam sluoksniui)
Sviestas: 50.00 g (traškiajam sluoksniui ir krepšeliams 150 g)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (krepšeliams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (krepšeliams pusė šaukštelio)
Rabarbarai: 500.00 g (krepšeliams 5–6 stori stiebai)
Druska: 1.00 arbat. š. (krepšeliams žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių paruoškite traškųjį krepšelių sluoksnį: dubenyje sumaišykite dribsnius, riešutus, cukrų ir cinamonus. Viską apibarstykite miltais, apšlakstykite sirupu, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir peiliu kapokite, kol visi sviesto gumulėliai apsivels sausais produktais.
  2. Suminkykite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi ir maišydami įmuškite kiaušinį. Kai masė pasidarys vientisa, po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite ir apibarstykite cukraus pudra.
  4. Tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug 0,5 cm storio lakštas, išspauskite turimų formelių dydžio apskritimus ir jais išklokite formeles, gerokai paspausdami pirštais. Krepšelius subadykite arba priberkite sausų žirnių (kad nesideformuotų krepšeliai) ir 250oC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Paskui ištraukite, išberkite žirnius, pridėkite rabarbarų, apibarstykite paruoštais trupinukais, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 200oC ir kepkite dar pusvalandį.
Suskleisti
Pyragas su varške ir rabarbarais
Receptas: Pyragas su varške ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai, 3- įdarui)
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 100.00 g (pusė stiklinės įdarui ir žiupsnelis tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (maždaug 30 cm ilgio jauni lapkočiai - įdarui)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo - įdarui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralus - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  2. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Varškę su cukrumi ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sukrėskite natūralų jogurtą, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išsukite. Įmaišykite smulkintus rabarbarus.
  3. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.  
Suskleisti
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
Receptas: Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g tešlai ir 50 g griliažui - arba išvalyto lydyto sviesto „ghee")
Miltelinis cukrus: 250.00 g (200 g - tešlai ir 50 g - griliažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties arba keleto lašų vanilės koncentrato - tešlai)
Miltai: 300.00 g (150 g kvietinių, 100 g rupaus malimo kvietinių miltų - tešlai ir 50 g - griliažui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (arba sojų pienas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (5-7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5-1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g) - tešlai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (griliažui)
Migdolai: 50.00 g (nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals.
  2. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite.
  3. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite.
  4. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2-3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

 

Suskleisti
Trupininis rabarbarų pyragas
Receptas: Trupininis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Cukrus: 250.00 g (100 - tešlai ir 150 - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Rabarbarai: 1.00 kg (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštės.

3. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį įdėkite į šaldiklį, didesniąją iškočiokite.

4. Tešlos lakštu išklokite riebalais pateptos skardos dugną ir šonus. 200`C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min. Tada ant apkepusios tešlos sukrėskite rabarbarų masę, išlyginkite paviršių.

5. Iš šaldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite dar 15 min., kol trupinėliai gražiai pagels. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite gabaliukais.

 

Suskleisti
Rabarbarų pyragaičiai
Receptas: Rabarbarų pyragaičiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 6.00 vnt. (vidutinio storio lapkočiai)
Pistacijos: 300.00 g
Cukrus: 150.00 g
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas nutarkuotų žievelių)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Marcipanai: masė 1.00 valg. š.
Cukraus sirupas: 2.00 valg. š. (mėgstamo sirupo rabarbarams apšlakstyti)
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, smulkiai sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Tešlą atšildykite, supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Rabarbarų lapus nupjaukite, galus nuvalykite, lapkočius supjaustykite tešlos kvadratėlio dydžio šiaudeliais.
  3. Į puodą pilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, gvazdikėlius, nutarkuotas citrinų žieveles, įmeskite cinamonų lazdelę, tada sumeskite rabarbarų šiaudelius, juos pavirkite, kad suminkštėtų, bet neištižtų, išgriebkite iš skysčio ir atvėsinkite.
  4. Paruoštus tešlos kvadratėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant kiekvieno užtarkuokite po truputį marcipanų masės, išdėliokite rabarbarus, juos apšlakstykite sirupu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarsčiusi kapotomis pistacijomis.
Suskleisti
Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais
Receptas: Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 425.00 g (tešlai)
Sviestas: 125.00 g (šalto - tešlai)
Jogurtas: 70.00 ml (natūralaus - tešlai)
Cukrus: 3.00 arbat. š. („Dansukker“ „Panevėžio Plius“ - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - įdarui)
Rabarbarai: 2.00 vnt. (2 - 3 kotai (galima naudoti rūgščius obuolius ar kitus vaisius) - įdarui)
Cukranendrių cukrus „Demerara“:(įdarui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais.
  2. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą.
  3. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais.
  4. Tešlą padalykite į 4 arba 6 vienodus gabaliukus, iškočiokite juos.
  5. Išspauskite dubenėliu apskritimą. Į kiekvieno vidurį įdėkite po 2 šaukštus maskarponės, šaukštu vienodai paskirstykite po apskritimą, bet ne iki pat kraštų, tada – po 2 šaukštus rabarbarų, užberkite cukranendrių cukraus.
  6. Kraštus gražiai užlankstykite.
  7. Paruoštus pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 35 min., iki tešla ims gražiai rusvėti.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 baltymų šaltinių metantiems svorį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos