Ingredientai (6 keksiukams):
(gaminimo laikas – 40 min.)
- 2 puodeliai trintų saldžiųjų bulvių (žr. patarimus);
- 2 kiaušiniai, lengvai išplakti;
- ½ puodelio (180 g) medaus (žr. patarimus);
- ⅓ puodelio (95 g) glotnaus žemės riešutų sviesto be druskos ir cukraus;
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- ⅓ puodelio (35 g) persijotų kakavos miltelių;
- 1 puodelis (120 g) migdolų miltų;
- ½ arbatinio šaukštelio sodos be glitimo;
- ⅔ puodelio (130 g) tamsaus šokolado (be pieno) gabalėlių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į keksiukų kepimo formą (6 vnt. po 125 ml) sudėkite 160 ml tūrio popierines keksiukų formeles.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite saldžiųjų bulvių tyrę, kiaušinius, medų, riešutų sviestą ir vanilę. Sudėkite kakavą, migdolų miltus, sodą ir ½ puodelio šokolado gabalėlių. Išmaišykite iki vientisos masės ir šaukštu sudėkite ją į paruoštas formeles. Pabarstykite likusiais šokolado gabalėliais.
3. Kepkite 30 minučių arba kol į vidurį įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks švarus. Atvėsinkite ant metalinių grotelių.
Patarimai:
- Tyrei reikės 500 g saldžiųjų bulvių, virkite jas 25 minutes.
- Rinkitės šokoladą be pieno, jei norite, kad nebūtų pieno produktų.
- Meduje gali būti kenksmingų bakterijų ir jo nerekomenduojama duoti vaikams iki vienerių metų.