Ingredientai:
mirkytoms razinoms:
- 100 g razinų;
- 3 valg. šaukšt. romo arba vandens.
omletui:
- 3 dideli kiaušiniai, tryniai ir baltymai atskirti;
- 3 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos ar estrakto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 10 valg. šaukšt. miltų;
- 1 stillinė pieno.
papildomai:
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Mažame dubenėlyje sumaišykite švarias razinas ir romą (arba vandenį).
2. Virtuvinio kombaino inde arba dideliame dubenyje šluotele išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Atidėkite į šoną.
3. Tame pačiame jau tuščiame kombaino inde ar kitame dubenyje išplakite trynius, išlydytą sviestą, vanilę, cukrų ir druską. Nepaliaudami palengva plakti po truputį suberkite miltus, supilkite pieną.
4. Į trynių masę sudėkite išplaktus baltymus ir mentele atsargiai išmaišykite, stengdamiesi, kad plakinyje liktų kuo daugiau oro.
5. Keptuvėje storu dugnu ir aukštesniais kraštais įkaitinkite 1 valg. šaukšt. sviesto, supilkite plakinį ir ant vidutinės kaitros kepkite 5-6 min. Praėjus 2-3 kepimo minutėms suberkite nusunktas razinas.
6. Naudodami mentelę šiek tiek kilstelkite omletą, kad pažiūrėtumėt, ar jo apačia jau auksiškai rusva. Jei taip, padalinkite mentele jį į ketvirčius ir kiekvieną apverskite. Įdėkite truputį sviesto, kad keptuvėje vėl būtų šiek tiek riebalų. Pakepkite dar apie 3 min. Tada naudodami tą pačią mentelę padalinkite omleto ketvirčius į dar smulkesnius, kąsnio dydžio gabaliukus.
7. Į keptuvę su omleto gabaliukais suberkite papildomą cukrų ir sviestą ir švelniai viską maišydami dar porą minučių pakepinkite, kol cukrus karamelizuosis.
8. Patiekite pabarstę cukraus pudra, itin tinka šviežia obuolienė ar obuolių tyrė, patroškintos slyvos, trešnės ar vyšnios, taip pat bet kokios kitos mėgstamos uogos.