Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skani proga atvėsti: ledų giminaičiai šerbetai ir granitos

Panašu, jog ir nemėgstantieji ledinių desertų šią vasarą turėjo keisti nuomonę ir nusiteikimą. Kokio gi dar kito skanėsto gali norėtis, kai svilina saulė? Jei naminių ledų receptus jau išbandėte, gal verta leistis į eksperimentus ir šaldymo kameroje „subrandinti“ kokį gaivų šerbetą, o gal vaisinę ar uoginę granitą?
Granita
Granita / Vida Press nuotr.
Citrusinių vaisių šerbetas
Receptas: Citrusinių vaisių šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 45 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Vynas: 200.00 ml (baltojo saldaus)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kaip gaminti

1. Citrinas ir apelsinus gerai nuplaukite, nupjaukite viršų, išskobkite vidų, citrinų „formeles“ įdėkite į šaldiklį.

2. Vaisių minkštimą su cukrumi išplakite iki tyrės. Supilkite vyną ir atsargiai išmaišykite. Masę krėskite į metalinį dubenėlį ir 4 val. įdėkite į šaldiklį.

3. Praėjus 3,5 valandoms išplakite baltymą ir sumaišykite jį su šaldyta vaisių tyre.

4. Mase pripildykite citrinų „formeles“ ir palikite šaldiklyje dar 30 minučių.  

Suskleisti
Citrininis šerbetas
Receptas: Citrininis šerbetas
3 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Citrinos: 5.00 vnt.
Mėtos: 30.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą.

2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų.

3. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų.

4. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.

5. Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį.

6. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute.

7. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Šerbetas
Receptas: Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis
Citrinos sultys: 1.00 puodelis (žaliosios citrinos)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Kaip gaminti

1. Ant karštos ugnies puode sumaišykite vandenį, cukrų, žaliosios citrinos sultis. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti.

2. Įtarkuokite paviršinę žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti plaktuvu.

Suskleisti
Apelsinų šerbetas
Receptas: Apelsinų šerbetas
2 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (apelsinų)
Cukrus: 1.00 st. (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. 2 stiklines apelsinų sulčių sumaišykite su 1/4 stikline cukraus bei žiupsneliu druskos. Viską gerai išplakite, kad ištirptų cukrus.
  2. Gautą mišinį supilkite į plastikinį indą su dangčiu ir dėkite į šaldymo kamerą.
  3. Kas 30–40 min. atidarykite indą ir kruopščiai pamaišykite masę, kad ištirptų ledo kristalai. Pakartokite tai 3–5 kartus ir šerbetas bus paruoštas.
Suskleisti
Aviečių šerbetas
Receptas: Greitas uogų šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Šaldytos uogos: 300.00 g (įvairių)
Bananai: 1.00 vnt. (šaldytas)
Augalinis pienas: 30.00 ml (migdolų ar kokosų)
Kaip gaminti

1. Į elektrinį maišytuvą dėkite įvairių šaldytų uogų – tinka avietės, gervuogės, mėlynės, vyšnios be kauliukų, žemuogės, nedidelės braškės, įmeskite ir banano gabalėlių, kurie pridės saldumo. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi.

2. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno, geriausia – migdolų arba kokosų, ir viską sutrinkite. Beje, pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis.

Suskleisti
Uogų granita
Receptas: Uogų granita
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Avietės: 700.00 g (gervuogių, juodųjų arba raudonųjų serbentų)
Kaip gaminti

1. Uogų granitą galite ruošti iš vienos rūšies arba skirtingų uogų. Iš puodelio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, atvėsinkite. Išspauskite citrinos sultis.

2. Uogas pertrinkite per sietelį, prieš tai galite sutrinti jas elektriniu maišytuvu. Sumaišykite uogų tyrę, citrinų sultis ir sirupą.

3. Supilkite į plastikinį ar metalinį indą, uždenkite ir porai valandų pastatykite į šaldiklį. Išimkite, suplakite elektriniu grūstuvu ir dar palaikykite šaltai bent 3 val., dar geriau – per naktį. Prieš patiekdama 10 min. palaikykite kambario temperatūroje. Patiekite atšaldytose stiklinėse.

Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 5 val.)

Suskleisti
Aviečių šerbetas
Receptas: Aviečių šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Avietės: 2.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (0.5)
Sultys: 1.00 st. (aviečių)
Vanduo: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu.

2. Paruoštą tyrę krėskite į plokščią indą ir statykite į šaldymo kamerą. Po 30 min., kai krašteliai jau bus sustingę, masę dar kartą išplakite elektriniu plakikliu ir vėl dėkite į kamerą.

3. Procesą pakartokite dar 4 kartus – šerbeto masė turi tirštėti, bet nesušalti į ledą. Šerbetą krėskite į kameroje labai gerai atšaldytas šerbeto taures. Puoškite mėtų lapeliu, valgykite iš karto – šerbetas greitai tirpsta.

 

Suskleisti
Melionų granita
Receptas: Melionų granita
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Melionas: 1.00 kg (gerai prinokusio)
Cukrus: 100.00 g
Vanduo: 125.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve.

2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.)

3. Į dubenį sukrėskite meliono masę, supilkite citrinos sultis ir atvėsusį sirupą. Išpaišykite. Masę dėkite į šaldytuvo kamerą ir šaldykite kas 20-30 min. pamaišydami šakute, kad granita būtų puri.

4. Granitą galėsite ragauti maždaug po 2 – 2,5 val.

Suskleisti
Arbūzinė granita
Receptas: Arbūzinė granita
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.4 / 32
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg
Cukrus: 250.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą.

2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų.

3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis.

4. Viską supilkite į dubenį ir 2 val. palikite šaldymo kameroje. Nepamirškite kas 30 min. pamaišyti, susmulkinti stingstantį ledą.

5. Stiklines, kuriose patieksite granitą, atšaldykite. Skanaus!

Suskleisti
Šerbetas „Granatas“
Receptas: Šerbetas „Granatas“
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Sultys: 600.00 ml (granatų)
Cukrus: 200.00 g
Ledai: (uogų) 6.00 valg. š.
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Granatų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite, įdėkite saują ledukų ir maišykite, kol ištirps.

2. Paruoštas sultis supilkite į platų indą ir dėkite į šaldiklį, kad sušaltų iki sniego košės. Sušalusias sultis sukrėskite į plaktuvą ir išplakite. Į platesnes taures dėkite po šaukštą ledų ir užpilkite sultimis. Tiekite tuoj pat.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių šerbetas
Receptas: Obuolių šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Obuoliai: 7.00 vnt. (7-8 nulupti ir išvalyti)
Cukrus: 2.00 st.
Šampanas 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Obuolius sudėkite į smulkintuvą, sumalkite į tyrę, supilkite i puodą, užpilkite stikline vandens ir pavirkite porą minučių.

2. Tada supilkite cukrų, išmaišykite ir vėl pavirkite, bet neužvirinkite.

3. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos sultis, taurę šampano. Viską išmaišykite ir dėkite į šaldiklį, kol sušals.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas