Ingredientai:
tešlai:
- 4 kiaušiniai (tryniai, kruopščiai atskirti nuo baltymų);
- 160 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 120 g miltų;
- 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
- 3 valg. šaukštai karšto vandens.
įdarui:
- 350 g braškių;
- 200 g riebios (35 proc.) grietinėlės;
pabarstymui:
- 1 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Trynius išplakite su nedidele dalimi cukraus ir druska.
2. Kitame dubenyje baltymus plakite tol, kol pradės putoti, po truputį berkite likusį cukrų ir plakite iki labai standžių putų.
3. Persijotus miltus pakaitomis su baltymais dėkite į trynių masę, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
4. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol kepinys įgaus auksinį atspalvį.
5. Kai biskvitas iškeps, iškart išverskite jį ant lygaus paviršiaus patiesto švaraus rankšluosčio, pabarstyto cukrumi. Nuimkite nuo kepinio popierių ir kol jis dar karštas, imdami už rankšluosčio galų, susukite ritinį. Palikite atvėsti.
6. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais ir atidėkite.
7. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi.
8. Biskvitą išvyniokite ir palikite ant rankšluosčio. Sukrėskite ant jo plaktą grietinėlę, paskirstykite ją tolygiai per visą kepinį, užberkite pjaustytų braškių. Vėl susukite ritinį, šįkart jau be rankšluosčio – tačiau jį panaudokite kitaip: apsukę rankšluosčiu vyniotinį ir padėję ant lentelės palikite šaldytuve. Idealu, jei šiam desertui leisite šaldytuve „pailsėti“ per naktį.
9. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite!