Kaip pabrėžė restorano šefas Deivydas Praspaliauskas, lėtai virti kiaulienos šonkauliai sukurti kartu su „Rivonos“ mėsine.
Patiekalui reikės:
- lėtai virtų „Rivonos“ kiaulienos šonkauliukų
- kalafiorų,
- „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- „Piemenėlio Excellence“ gietinės
- krapų
- petražolių
- šviežio agurko
- citrinos sulčių
- grūdėtų garstyčių
- druskos
- pipirų
Gaminimas
Ant išlydyto sviesto pakepiname kalafiorus ir dedame į kepimo skardą, drauge su lėtai virtais „Rivonos“ kiaulienos šonkauliukais. Orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje kepame 20 minučių.
Kol kepa šonkauliukai, restorano šefas parodė, kaip pasigaminti labai gardaus ir ypač prie šonkaulių derančio grietinės-augurkų padažo.
Į indą, kuriame maišysime salotas, dedame grietinės, smulkiai supjaustyto šviežio agurko, smulkintų petražolių, krapų. Išspaudę pusę citrinos, dedame šaukštą grūdėtų garstyčių, truputį aštraus padažo ir padruskinę bei papipirinę viską gerai išmaišome.
Gražiai apskrudusius mėsos sultimis aplietus šonkauliukus bei kalafiorus patiekiame drauge su agurkų-grietinės salotomis ir papuošiame šviežiais agurkais.
Kaip pasigaminti lėtai virtų šonkauliukų su ypač derančiu padažu, D.Praspaliauskas demonstruoja šiame vaizdo įraše.
Gaminkime kartu ir mėgaukimės dar nepatirtais skoniais!