Reikės:
Pagrindui:
- 250 g miltų,
- 150 ml šilto vandens,
- 1 valg. š. aliejaus,
- 3 g sausų mielių,
- 0,5 arbat. š. cukraus.
Įdarui:
- 250–300 g maltos jautienos,
- 200 g sūrio,
- 1 paprikos,
- 1 raudono svogūno.
- saujelės gražgarsčių,
- pagal skonį druskos bei prieskonių,
- 50 ml pomidorų ar kito mėgstamo padažo.
Gaminimas:
- Paruoškite mielinę picos tešlą: mieles ištirpinkite keliuose šaukštuose šilto vandens, įdėkite šiek tiek cukraus, miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Padėkite šiltai pakilti.
- Miltus persijokite, sumaišykite su mielėmis, druska, aliejumi. Pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla nelips prie rankų.
- Pastatykite tešlą šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
- Kol tešla kyla, keptuvėje pakepinkite maltą jautieną, pagardinkite druska bei prieskoniais.
- Kai tešla pakyla, ant stalviršio paberkite miltų ir iškočiokite picos pagrindą. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Picos pagrindą patepkite pomidorų padažu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min.
- Iškeptą faršą dėkite ant picos pado, sudėkite riekelėmis supjaustytą svogūną, juostelėmis – papriką, užberkite tarkuoto sūrio.
- Kepkite apie 10 minučių.
- Ant iškeptos picos uždėkite gražgarsčių.
Skanaus!