Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1,5 stiklinės pieno;
- 180 g kreminio sūrio, gerai išsukto, kad būtų lengvas ir purus;
- aliejaus ar lydyto sviesto (ghi), kepimui.
braškių padažui (galite jo ir negaminti, o tiekti su supjaustytomis braškėmis):
- sauja šviežių braškių, susmulkintų;
- 0,5 citrinos išspaustos sultys;
- 2 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Jei gaminate braškių padažą, berkite uogas, cukrų į nedidelį prikaistuvį, įspauskite citrinų sultis, užkaiskite ir pavirkite keliolika minučių, kol braškės sukris. Galite jas sutrinti iki visiškos tyrės. Atidėkite į šalį.
2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išsukite kreminį sūrį su kiaušiniais, tada supilkite pieną ir darsyk gerai šluotele išmaišykite, kad sūris tolygiai pasiskirstytų (galite naudoti ir elektrinę plakimo šluotelę).
3. Supilkite šlapiąjį mišinį į sausuosius ingredientus, švelniai išmaišykite, tik kol neliks sausų ingredientų, nepermaišykite.
4. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę. Plonai patepkite aliejumi ar lydytu sviestu. Pilkite po šaukštą tešlos formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
5. Tiekite blynelius dar šiltus su paruoštu braškiniu padažu, smulkintomis braškėmis, o gal ir kitomis uogomis.