Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Skanieji grietinėčiai: patarimai, kaip iškepti tobulus, ir klasikinis receptas

Jei reikėtų įvardinti kelis nostalgiškus kepinių receptus, šalia Kuršėnų vyniotinio ir sausainių „Smėlio juosta“ atsirastų ir grietinėčiai. Iš paprastų ingredientų gaminamų pyragėlių (o gal tai sausainiai su įdaru?) nėra taip jau sunku nusipirkti, tačiau vargu ar kas prilygs šviežiems naminiams. Taip, tai nesudėtingas kepinys, bet į kelis patarimus verta įsiklausyti.
Grietiniečiai
Grietinėčiai / Vida Press nuotr.

Grietinėčius skanu ir smagu valgyti dėl jų kontrasto – pusiau trapi ir švelniai saldi tešla, o viduje – kreminis varškės įdaras. Šie kepinukai skaniausi švieži arba kepti iš vakaro, ilgiau jų neverta laikyti.

Jei norite šiek tiek paimprovizuoti, įdarą galima papildyti nutarkuota apelsino žievele ar kapotais cukatais, nors klasikų klasika yra vanilė. Metas kepti?

Naudingi patarimai:

  • kelios valandos iki gaminant tešlą ištraukite iš šaldytuvo sviestą – jis turi būti kambario temperatūros;
  • grietinėčių tešla pagaminus bus kietoka, neišsigąskite, tokia ir turi būti;
  • įdarui naudokite riebią varškę ir būtinai ją pertrinkite per sietelį – turi būti visiškai kreminė;
  • įdarui paskaninti naudokite kokybišką vanilinį cukrų arba vanilės pastą. Šio prieskonio alternatyvos – nutarkuota ekologiško apelsino žievelė arba truputis smulkiai sukapotų cukatų;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais