Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Skanieji grietinėčiai: patarimai, kaip iškepti tobulus, ir klasikinis receptas

Jei reikėtų įvardinti kelis nostalgiškus kepinių receptus, šalia Kuršėnų vyniotinio ir sausainių „Smėlio juosta“ atsirastų ir grietinėčiai. Iš paprastų ingredientų gaminamų pyragėlių (o gal tai sausainiai su įdaru?) nėra taip jau sunku nusipirkti, tačiau vargu ar kas prilygs šviežiems naminiams. Taip, tai nesudėtingas kepinys, bet į kelis patarimus verta įsiklausyti.
Grietiniečiai
Grietinėčiai / Vida Press nuotr.

Grietinėčius skanu ir smagu valgyti dėl jų kontrasto – pusiau trapi ir švelniai saldi tešla, o viduje – kreminis varškės įdaras. Šie kepinukai skaniausi švieži arba kepti iš vakaro, ilgiau jų neverta laikyti.

Jei norite šiek tiek paimprovizuoti, įdarą galima papildyti nutarkuota apelsino žievele ar kapotais cukatais, nors klasikų klasika yra vanilė. Metas kepti?

Naudingi patarimai:

  • kelios valandos iki gaminant tešlą ištraukite iš šaldytuvo sviestą – jis turi būti kambario temperatūros;
  • grietinėčių tešla pagaminus bus kietoka, neišsigąskite, tokia ir turi būti;
  • įdarui naudokite riebią varškę ir būtinai ją pertrinkite per sietelį – turi būti visiškai kreminė;
  • įdarui paskaninti naudokite kokybišką vanilinį cukrų arba vanilės pastą. Šio prieskonio alternatyvos – nutarkuota ekologiško apelsino žievelė arba truputis smulkiai sukapotų cukatų;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?