Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanieji kukuliai: 15 paprastų jų receptų iš skirtingos mėsos

Apvalūs kukuliai bei kukulaičiai – lietuvių mėgstamas patiekalas. Jie skanūs ruošti ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip sriubos „pastiprinimas“. Žinoma, svarbu, kad rinktumėtės geros kokybės maltą mėsą, pagardintumėte ją mėgstamais prieskoniais, o šalia lėtai troškintųsi ar virtų mėgstami priedai. Štai keli mūsų pasiūlymai!
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Vida Press nuotr.
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
Receptas: Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (veršienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,5 - 2 arba 2 kubeliai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 galvutės)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (1 - 2)
Makaronai: 200.00 g (sauja)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite žiedynais. Į verdančią sriubą sudėkite bulves ir morkas, virkite 10–15 minučių. Tada sudėkite brokolių žiedynus, makaronus, pagardinkite žolelėmis, pipirais, druska ir virkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Meksikietiška sriuba su kukuliais
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
Receptas: Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 54
Receptas
Ingredientai
Rūgštynės: 200.00 g (šviežių ar konservuotų)
Vištiena: 150.00 g (paruošto vištienos faršo (gali būti ir kitokios mėsos))
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virtų)
Grietinėlė: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Miltai: 1.00 sauja (žiupsnelis kukuliams apvolioti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
  2. Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
  3. Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
  4. Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  5. Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
  6. Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta. 
Suskleisti
Smulkintos vštienos filė kukuliai trškinti grietiėlėje su čiobreliais, morkų patale
Receptas: Vištienos filė kukuliai troškinti grietinėlėje su čiobreliais, morkų patale
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištienos filė: 450.00 g (smulkintos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudonoji)
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Sviestas: 50.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Batonas: 2.00 vnt. (riekės)
Čiobreliai: 20.00 g (šviežių, bet jei neturite, tiks ir džiovinti)
Druska: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 3.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į vištienos filė įmuškite kiaušinius, sudėkite porą batono riekelių, druskos, pipirų, čiobrelių lapelių, kubeliais pjaustytos paprikos ir pusę svogūno. Gerai išminkykite.

2. Kitą pusę svogūno smulkiai supjaustykite, apkepkite svieste, o kai jis suminkštės, dėkite ilgomis juostelėmis pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite čiobrelių šakeles ir maišant po truputį pilkite grietinėlę. Įberkite pipirų, druskos, sudėkite kukulius.

3. Užvirus troškinkite ant mažos ugnies 15–20 minučių. Kukulius patiekite kartu su troškintomis morkų juostelėmis.

Suskleisti
Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
Receptas: Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (1 - faršui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 2.00 vnt. (didesnės)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.

2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).

4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves.  Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.

5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.

6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min.  „sunokti“.

Suskleisti
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
Receptas: Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Džiūvėsiai: 80.00 g
Grietinė: 160.00 ml (arba grietinė, skiesta vandeniu)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir rudajam padažui 1 šaukštas)
Kiauliena: 500.00 g (faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1-2 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio baltųjų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio džiovintų)
Miltai: 30.00 g (rudajam padažui)
Mėsos sultinys: 300.00 ml (arba skystis, likęs po kepimo, rudajam padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba baltieji pipirai rudajam padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (50–100 ml rudajam padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (rudajam padažui)
Kaip gaminti

1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.

2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.

3.Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.

4.Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrūs jautienos kukuliukai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Veršienos kukuliai su daržovėmis
Receptas: Veršienos kukuliai su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 veršienos)
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti arba malti)
Baklažanai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse geltonos ir raudonos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 1.00 st. (balto pusiau sauso)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti

1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.

2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Vištienos kukuliai su špinatų padažu
Receptas: Vištienos kukuliai su špinatų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos - kukuliams)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (1 kubelis - kukuliams)
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (pagal skonį - kukuliams)
Karis: 1.00 g (pagal skonį - kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Špinatai: 300.00 g (padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (žiupsnelis - padažui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į verdantį sultinį. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

3. Tuo tarpu pasiruoškite padažą. Keptuvėje ar puodelyje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir maišydami apkepkite. Sumeskite plėšytus špinatus ir maišydami taip pat apkepkite. Supilkite grietinėlę, paskaninkite žolelėmis, druska, pipirais ir kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. 4. Išvirtus kukulius išgriebkite, nuvarvinkite ir apipilkite padažu. Tiekite su makaronais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
Receptas: Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Bandelės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 2.00 g (žiupsnelis - maltos)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse, be odelių)
Vyšniniai pomidorai: 40.00 g
Alyvuogės: 150.00 g (žaliųjų)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

2. Antrą svogūną, česnakų skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite apkeptus kukulius, vyšninius pomidorus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite žaliąsias alyvuoges.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu
Receptas: Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (balta sumuštinių, be plutos - kukuliams)
Pienas: 400.00 ml (200 - kukuliams ir 200 - padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (kukuliams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kukuliams)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žiupsnelis tarkuotų žievelių - kukuliams)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 išspaustų sulčių)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Vištienos sultinys: 1.00 l (kukuliams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaparėliai: 4.00 valg. š. (marinuotų - padažui)
Vištiena: 700.00 g (malta - kukuliams)
Kaip gaminti

1. Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite.

2. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsino žievelių, supilkite citrinos sultis, pasūdykite, pabarstykite pipirais, gerai išminkykite ir padarykite nedidelius kukulius.

3. Kukulius sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

4. Paruošti padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus. Maža srovele supilkite pašildytą pieną ir maišydami kaitinkite, kol pasidarys vienalytė masė. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar kaitinkite 2 minutes.

5. Vištienos kukulius patiekite su virtomis bulvėmis, užpylus kaparėlių padažo. Pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bora bora kukuliai
Receptas: Bora bora kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 74
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (nesaldintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuoto savo sultyse arba šviežio smulkinto)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm tarkuotos šaknies)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja mėgstamų krapų, petražolių ir t.t)
Faršas: 800.00 g (neriebaus, mėgiamo - geriausiai pačių maltas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
  2. Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
  3. Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
  4. Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
Receptas: Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 32
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (žieminių – supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Aliejus: 200.00 ml (rapsų – kepti)
Razinos: 200.00 g (padažui)
Vanduo: 200.00 ml (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (vyno – padažui)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Paprikos: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų)
Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
  2. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
  3. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
  4. Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
  5. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Mirkomasis padažas:

  1. Užvirkite vandenį su razinomis.
  2. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
  3. Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
  4. Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
  5. Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Suskleisti
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
Receptas: Spagečiai su pomidorų padaže troškintais vištienos kukuliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (spagečiai)
Vištiena: 350.00 g (~350 - 400 g maltos vištienos (ar bet kokios kitos mėsos))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė savo sultyse)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite.
  2. Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite.
  3. Iš mėsos formuokite nedidelius kukuliukus.
  4. Makaronus virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Kukuliukus dėkite į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus, o tada išimkite iš keptuvės.
  6. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite, tada supilkite elektriniu trintuvu sutrintą pomidorų masę, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilkite šlakelį vandens ir viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies ~5 min.
  7. Tuomet kukuliukus sudėkite atgal į keptuvę ir viską troškinkite ~15–20 min.
  8. Patiekite ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų