Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanieji smidrai: kepti orkaitėje, su kaparėliais, krapais ir migdolais

Smidrų sezonas įsibėgėja – šviežių, traškių jų galima įsigyti ir turgavietėse, ir parduotuvėse, ir tiesiai iš augintojų. Jei klasikinius receptus jau išbandėte, gal panorėsite paruošti smidrų pagal žymaus šefo ir knygų autoriaus Yotamo Ottolenghi receptą? Jis nesudėtingas, bet efektingas!
Orkaitėje kepti smidrai
Orkaitėje kepti smidrai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500-600 smidrų (nupjaustykite ar nulaužykite sumedėjusius kotelius);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 30 g sviesto;
  • 20 g migdolų plokštelių (jei neturite nusipirkę tokių jau paruoštų, susmulkinkite kelis migdolus patys);
  • 30 g kaparėlių, nusunktų;
  • saujelė šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros.

2. Smidrus paskleiskite vienu sluoksniu plačioje kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, patepkite juos maždaug šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite kepti ir kepkite 8-12 min., priklausomai nuo smidrų storio. Iškepusius išdėkite į plačią lėkštę ir atidėkite.

3. Nedideliame prikaistuvyje ant vidutinio karščio įkaitinkite sviestą, suberkite migdolus ir maišydami pakepinkite 1-2 min., kol švelniai parus. Suberkite ant smidrų.

4. Kitame nedideliame prikaistuvyje ant vidutinio karščio įkaitinkite likusį aliejų, suberkite kaparėlius ir pakaitinkite 1-2 min., kol kiek paskrus. Irgi suberkite ant smidrų.

5. Pabarstykite lėkštėje išdėliotus smidrus su priedais krapais, dar užberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Ragaukite vienu kartu stengdamiesi į burną įsidėti po truputį visų ingredientų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais