Ingredientai:
- 500-600 smidrų (nupjaustykite ar nulaužykite sumedėjusius kotelius);
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 30 g sviesto;
- 20 g migdolų plokštelių (jei neturite nusipirkę tokių jau paruoštų, susmulkinkite kelis migdolus patys);
- 30 g kaparėlių, nusunktų;
- saujelė šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros.
2. Smidrus paskleiskite vienu sluoksniu plačioje kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, patepkite juos maždaug šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite kepti ir kepkite 8-12 min., priklausomai nuo smidrų storio. Iškepusius išdėkite į plačią lėkštę ir atidėkite.
3. Nedideliame prikaistuvyje ant vidutinio karščio įkaitinkite sviestą, suberkite migdolus ir maišydami pakepinkite 1-2 min., kol švelniai parus. Suberkite ant smidrų.
4. Kitame nedideliame prikaistuvyje ant vidutinio karščio įkaitinkite likusį aliejų, suberkite kaparėlius ir pakaitinkite 1-2 min., kol kiek paskrus. Irgi suberkite ant smidrų.
5. Pabarstykite lėkštėje išdėliotus smidrus su priedais krapais, dar užberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Ragaukite vienu kartu stengdamiesi į burną įsidėti po truputį visų ingredientų!