Ingredientai:
- 280 g miltų;
- 100 g varškės;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis cukraus;
- vandens.
Gaminimas:
1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą (vandenį pilkite dalimis, taip pajusite, kiek jo reikia).
2. Iš tešlos tarp delnų suvoliokite į piršto storumo volelius, o tada juos supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per smulkios tarkos antrąją pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
3. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį, kai užvirs, jį pasūdykite.
4. Vandeniui užvirus, atsargiai sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras formos.
5. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite.
6. Dar karštus „ežiukus“ patiekite su saldžiais priedais (uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (grietinės ir spirgučių, grietinės ir sviesto padažu ar vien tik grietine).