Skanios salotos per 10 minučių. Tik supjaustot ir sumaišot!

Kopūstų salotas nemažai žmonių ruošia tik tada, kai neturi kitų daržovių. Tačiau iš tiesų šviežius kopūstus vertėtų valgyti kuo dažniau, ypač raudonuosius, nes juose gausu vitaminų ir kitų vertingų maistinių medžiagų. Kviečiame išbandyti salotas, kurios tiks kaip savarankiškas užkandis, taip pat puikiai derės prie bet kokios mėsos, ypač keptos ant grilio.
Raudonojo kopūsto ir kitų daržovių salotos
Raudonojo kopūsto ir kitų daržovių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 vidutinio dydžio raudonojo kopūsto, supjaustyto plonytėmis juostelėmis;
  • 2 vidutinės morkos, nuskustos ir stambiai sutarkuotos;
  • 1 geltona saldžioji paprika, be sėklų, supjaustyta plonais šiaudeliais;
  • apie 200 g svorio saliero gumbas, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais;
  • keli svogūno laiškai, susimulkinti;
  • sauja razinų, kruopščiai nuplautų ir nusausintų.

padažui:

  • 150 ml natūralaus jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. grietinėlės,
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis cukraus;
  • 1 maža česnako skiltelė, sutrinta;
  • 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį suberkite visas supjaustytas daržoves, svogūnų laiškus ir razinas, išmaišykite.

2. Atskirame nedideliame dubenėlyje suplakite visus padažui reikalingus ingredientus – plakite tol, kol cukrus ištirps. Tuomet užpilkite padažą ant ingredientų didžiajame dubenyje ir darsyk gerai išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis