Ingredientai:
- 0,5 vidutinio dydžio raudonojo kopūsto, supjaustyto plonytėmis juostelėmis;
- 2 vidutinės morkos, nuskustos ir stambiai sutarkuotos;
- 1 geltona saldžioji paprika, be sėklų, supjaustyta plonais šiaudeliais;
- apie 200 g svorio saliero gumbas, supjaustytas plonyčiais šiaudeliais;
- keli svogūno laiškai, susimulkinti;
- sauja razinų, kruopščiai nuplautų ir nusausintų.
padažui:
- 150 ml natūralaus jogurto;
- 2 valg. šaukšt. grietinėlės,
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis cukraus;
- 1 maža česnako skiltelė, sutrinta;
- 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį suberkite visas supjaustytas daržoves, svogūnų laiškus ir razinas, išmaišykite.
2. Atskirame nedideliame dubenėlyje suplakite visus padažui reikalingus ingredientus – plakite tol, kol cukrus ištirps. Tuomet užpilkite padažą ant ingredientų didžiajame dubenyje ir darsyk gerai išmaišykite.