Ingredientai:
- 1 nedidelis arba pusė didesnio kopūsto;
- 3 gerai prinokę pomidorai;
- 4–5 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
- 75 g kepintų žemės riešutų;
- 0,5 pusės citrinos sulčių;
- 3–4 valg. šaukšt. džiovintų kokoso drožlių;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. asafetidos (indiškas prieskonis, kurio galima nesunkiai įsigyti, tačiau galima ir neberti);
- 1 raudona aitrioji paprika;
- 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. juodųjų garstyčių sėklų;
- šluotelė šviežių kalendrų (nuplautų ir sukapotų), galima keisti petražolėmis.
Gaminimas:
1. Kopūstą supjaustykite plonais, ilgais šiaudeliais. Berkite į dubenį, pasūdykite ir rankomis sugrūskite bei leiskite kelias minutes pastovėti – druska kopūstą suminkštins.
2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, o žemės riešutus sumalkite ar sukapokite iki rupių miltų.
3. Į kopūstus sudėkite pomidorus, kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Supilkite citrinos sultis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę pridenkite, nes garstyčios spragsės ir šokinės. Sudėkite aitriąją papriką, po keliolikos sekundžių – asafetidą, maltą kuminą ir ciberžolę.
5. Prieskonius išmaišykite karštame aliejuje ir supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite. Jei liks, šios salotos bus skanios ir kitą dieną.