Ingredientai:
tešlai:
- 300 g miltų;
- 7 g sausų mielių;
- 130 ml šilto vandens;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis druskos.
Pastaba: jei skubate ar nenorite patys gaminti tešlos, galite išbandyti pirktines plokščias duoneles, pavyzdžiui, poliarines ar pan.
viršui:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnis druskos;
- 4 gerai prinokę pomidorai arba saujelė mažų pomidoriukų;
- 2 rutuliukai mocarelos sūrio;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šiek tiek kaparėlių (jei mėgstate, tačiau galima ir atsisakyti);
- didelis žiupsnis džiovintų raudonėlių;
- gražgarsčių (patiekimui);
- šviežių bazilikų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.
2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų. Viską palengva sumaišykite, o tada išminkykite.
3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą maždaug valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.
4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą plačią skardą. Paplotėlius pagaminkite iš visos tešlos. Tuomet visus juos patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite džiovintais raudonėliais. Atidėkite, kad dar kiek pakiltų.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Pomidorus supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenėlį, berkite čia kapotus kaparėlius, druskos, pipirų, pilkite aliejaus. Išmaišykite.
7. Paruoštą pomidorų mišinį dėkite ant tešlos paplotėlių, o ant viršaus berkite tarkuotos mocarelos.
8. Dėkite skardą su picutėmis į orkaitę ir kepkite apie 15 min. Jei norite, tiekdami galite ant viršaus dėti gražgarsčių ar šviežių bazilikų lapelių.