Ingredientai:
- 1 sauja mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 1 agurkas (kuo mažiau vandeningas), supjaustytas plonais griežinėliais;
- 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais;
- keliolika juodųjų alyvuogių, be kauliukų, perpjautų pusiau;
- 1 nedidelė skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perplautų po šaltu vandeniu;
- 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto ar supjaustyto kubeliais;
- kelios šakelės petražolių, sukapotos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite salotų užpilą, kurį pagaminsite mažame indelyje suplakę aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir kapotas petražoles. Druskos nepadauginkite, nes ir fetos sūris dar suteiks salotoms sūrumo.
2. Į platų dubenį dėkite visus ingredientus, išskyrus fetos sūrį, apipilkite pasigamintu užpilu ir išmaišykite. Galiausiai ant viršaus suberkite smulkintą fetos sūrį ir galite skanauti.