„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Skanu ir sveika: 15 lengvų daržovių sriubų žengiant į vasarą

Lengva, gardi daržovių sriuba gali tapti tikru išsigelbėjimu, kai norisi papietauti ar pavakarieniauti, tačiau neapsunkti. Siūlome net 15 receptų, kuriems neprireiks nei mėsos, nei kaloringų priedų. Kviečiame naudoti pačias šviežiausias sezonines gėrybes, kurių parduotuvėse ir turgavietėse gausėja kone kiekvieną dieną.
Trinta smidrų sriuba
Trinta smidrų sriuba / Fotolia nuotr.
Pavasariška daržovių sriuba
Receptas: Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (labai plonai supjaustytos)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Porai: 2.00 vnt. (tik baltoji dalis, supjaustyta pusžiedžiais)
Citrinos žievelė: 3.00 vnt. (plonai nupjautos juostelės)
Pankolis: 1.00 vnt. (be išorinių lapų ir supjaustytas šiaudeliais)
Pupelės: 1.00 vnt. (skardinė baltųjų, perskalautų šaltu vandeniu)
Šaldyti žirneliai: 1.00 puodelis
Žirnių ankštys: 1.00 sauja (kuo šviežesnių ir traškesnių)
Špinatai: 2.00 sauja (nedidelių lapelių, nuplautų, be kietų kotelių)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Miso pasta: 1.00 arbat. š. (šviesios (nebūtinai))
Kaip gaminti

1. Pirmiausia grūstuvėje (ar dubenėlyje kočėlo galu) kiek pagrūskite pankolių ir kalendrų sėklas.

2. Nemažame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite prieskonius bei česnaką, pakaitinkite maišydami apie minutę, kol česnakas kiek suminkštės, bet dar nepradės skrusti. Suberkite smulkintus svogūnus, įmeskite citrinos žievelės juosteles ir pakepinkite apie 5 min, kol svogūnai suminkštės.

3. Supilkite į puodą 1 litrą vandens ir užvirkite, suberkite porus, pankolius, pupeles ir žirnių ankštis, pasūdykite ir pavirkite 5–6 min., kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite špinatus, žaliuosius žirnelius, jei naudojate, ir sojų pastą, gerai išmaišykite ir pavirkite dar minutę – kol žirneliai sušils, o špinatai sukris. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Patiekite su paskrudintomis mėgstamos duonos riekelėmis.

Suskleisti
Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Receptas: Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Suskleisti
Kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
Receptas: Lengva kreminė žiedinių kopūstų-salierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Salierai: 250.00 g (gumbo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 puodelis (arba daržovių sultinio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Grietinėlė: 0.25 puodelis (ar veganiškų jos alternatyvų)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (makadamijos riešutų, patiekimui (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio)
Putpelės kiaušinis: 2.00 vnt. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.

2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.

3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.

4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.

Suskleisti
Porų ir lapinių kopūstų sriuba
Receptas: Porų ir lapinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Porai: 4.00 vnt. (jei dideli, tuomet 3; tik baltos ir šviesiai žalios dalys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies)
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Lapiniai kopūstai (kale): 4.00 vnt. (lapai)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto; patiekimui)
Duona: 4.00 vnt. (skrudintos riekės; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.

2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.

3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.

4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.

Suskleisti
Veganiška kreminė brokolių sriuba
Receptas: Veganiška kreminė brokolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (0,5 (per naktį pamirkykite juos vandenyje))
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (galva)
Avokadai: 1.00 vnt. (0,5 nulupto)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Vanduo: 1.00 st.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos.
  2. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį.
  3. Sudėkite brokolių žiedelius, nuluptą avokadą, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens ir koreguokite tirštumą.
  4. Skoniui pagerinti įberkite kmynų, pipirų ir druskos. 
Suskleisti
Organizmą valanti daržovių sriuba
Receptas: Organizmą valanti daržovių sriuba
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kajeno paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (Himalajų arba jūros druskos)
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti
  1. Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
Suskleisti
Dilgėlių sriuba
Receptas: Dilgėlių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 43
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Dilgėlės: 20.00 g (sauja)
Rūgštynės: 20.00 g (sauja)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite ryžius sūdytame vandenyje.
  2. Perplaukite ir užvirkite, tada vanduo bus skaidrus.
  3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir susmulkinkite.
  4. Užvirus ryžiams, sudėkite prieskonius, smulkintas dilgėles ir rugštynes.
  5. Taip pat galima dėti morkų, bulvių, virtą kiaušinį. Pavirkite 30 sek. ir nukelkite nuo ugnies sriubą.

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Suskleisti
Trinta smidrų sriuba
Receptas: Trinta smidrų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (stiebas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas.

2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie suminkštės.

3. Sultinyje išvirkite smulkintas bulves, sukrėskite svogūnų troškinį, pagardinkite druska, pipirais, likus minutei iki virimo pabaigos, nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite smidrų viršūnėles ir viską suplakite elektriniu plakikliu.

4. Tiekite išpilsčiusi į dubenėlius su grietinėle ir sausoje keptuvėje skrudintu baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
Trinta špinatų sriuba
Receptas: Trinta špinatų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 51
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1 - 1,5)
Špinatai: 400.00 g (2 ryšulėliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto kiaulienos)
Batonas: 4.00 riekės (arba sumuštinių duonos)
Grietinėlė: 200.00 ml
Grietinė: 10.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.

2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).

3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.

4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Trinta brokolių sriuba
Receptas: Trinta brokolių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Sviestas: 40.00 g
Vynas: 2.00 valg. š. (balto)
Grietinėlė: 200.00 ml
Jogurtas: 80.00 g (natūralus)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite sviesto, supilkite vyną, grietinėlę ir virkite dar apie 5 minutes.

2. Sriubą (saują brokolių palikite) ištrinkite per sietelį ir atvėsinkite. Tyrę išplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis, druska, pipirais. 

3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite smulkiai supjaustytų virtų brokolių. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Rūgštynių sriuba
Receptas: Rūgštynių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 39
Receptas
Ingredientai
Rūgštynės: 300.00 g (stiklainis konservuotų)
Vištiena: 2.00 vnt. (blauzdelės)
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Vanduo: 2.00 l
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Pipirai: 3.00 vnt. (kvapnieji grūdeliai)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite, pasūdykite, sudėkite mėsą. Virkite apie 10 min., nugriebkite putas, įberkite pipirų grūdelių, įmeskite laurų lapų ir pavirkite dar penkias minutes.

2. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje. Bulves ir morkas suberkite į puodą su mėsa.

3. Pavirkite dar 15 min. ir sudėkite kepintus svogūnus ir rūgštynes. Patiekiant uždėkite puselę virto kiaušinio, papuoškite krapais. Galite pagardinti grietine.

Suskleisti
Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle
Receptas: Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle
5 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalia, vidutinio dydžio)
Žirniai: 3.00 st. (3 saujos šviežių, gliaudytų)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 žaliosios, saldžiosios)
Vanduo: 1500.00 ml
Sultinys: 2.00 valg. š. (2 kubeliai ekologiško)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį šviežių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st. (nesaldintos kokosų)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais.
  2. Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis.  Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus.
  3. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, maišydama kepinkite kelias minutes. Suberkite žirnelius, smulkintas paprikas, maišydama kepinkite 3–4 minutes. Sudėkite cukinijų kubelius, supilkite vandenį, išmaišykite
  4. . Kai užvirs, ugnį sumažinkite. Sumeskite smulkintus sultinio kubelius. Virkite, kol cukinijos suminkštės (likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, pagal skonį įberkite smulkintų raudonėlių, maltų juodųjų pipirų).
  5. Nukėlę nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Balinkite kokosų grietinėle.

 

Suskleisti
Kopūstų sriuba
Receptas: Kopūstų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 44
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Špinatai: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės.
  2. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.  
Suskleisti
Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Suskleisti
Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais
Receptas: Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.40 kg (1 kg kukuliukams ir 400 g sriubai)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį kukuliams ir sriubai)
Miltai: 200.00 g (galima naudoti speltų; bulvių kukuliukams; ir dar šiek tiek stalviršiui pabarstyti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; bulvių kukuliukams)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (kukuliukams ir sriubai)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vandens; sriubai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (arba aliejaus; sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas gabalėliais; sriubai)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos; sriubai)
Dilgėlės: 2.00 sauja (didelės, nuplikytų; sriubai)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (graikiško; patiekimui (arba šviežio ožkų pieno sūrio))
Kietasis sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo bulvių kukuliukų: įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo indo dugną padenkite druska (druska reikalinga tam, kad ištrauktų bulvių drėgmę, ir tešla būtų sausesnė), išdėliokite bulves su lupena. Kepkite apie 45-50 min., kol bulvės bus minkštos.

2. Perpjaukite pusiau ir išskobkite iškepusiį minkštimą. Šį minkštimą (geriausia kol jis dar šiltas) sutrinkite trintuve arba sumalkite. Sumaišykite su miltais ir plaktu kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais, ir suminkykite minkštą tešlą. Tešla turi būti drėgna, bet nelipti prie rankų.

3. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite plonas (maždaug nykščio plonumo) tešlos „virveles“, jas supjaustykite gabaliukais (kaip virtinukus), tada šakute šiek tiek paspauskite, suteikdami jiems įdomesnę formą. Sudėkite ant miltais pabarstyto pagrindo ir padėkite šaltai, kol prireiks.

4. Pasigaminkite sriubą: bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite sultinyje arba vandenyje apie 15 min., arba kol bulvės bus visiškai minkštos.

 

5. Kol bulvės verda, kitame dideliam puode ištirpinkite sviestą (arba įkaitinkite aliejų) ir jame apkepinkite svogūnus. Nuolat maišykite, kad svogūnai neparuduotų, tik suminkštėtų. Bebaigiant kepti svogūnams, sudėkite česnakus, ir dar minutę pakepkite. Tada sudėkite nuplikytas dilgėles ir dar pusę minutės pakepinkite. Galiausiai supilkite bulves kartu su skysčiu, kuriame jos virė, ir pavirinkite viską dar 2 minutes. Visą masę sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais.

6. Bulvių kukuliukus išvirkite pasūdytame vandenyje (dėkite po nedidelį kukuliukų kiekį, kad jie nesuliptų, o jiems iškilus į paviršių pavirkite apie 2 minutes, tada kiaurasamčiu išgriebkite, ir virkite kitus).

7. Patiekite sriubą su bulvių kukuliukais, pagardinkite šviežiu ožkos sūriu (arba jogurtu), bei tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“