Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Skanu, kai šalta: lėtai troškinta jautiena su šakninių daržovių koše

Ilgai troškinta mėsa, nesvarbu, jautiena tai, kiauliena ar aviena, ypač geras vėlyvo rudens bei žiemos patiekalas. Ji minkštutėlė, tiesiog tirpsta burnoje, dera su bulvių ar kitokiomis košėmis, o likučius galima panaudoti sumuštiniams ar takams. Jei gundotės tokiu patiekalu, kviečiame išbandyti šį receptą.
Lėtai troškinta jautiena
Lėtai troškinta jautiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

troškintai mėsai:

  • 1 kg troškinimui tinkančios jautienos gabalas;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 500 ml verdančio vandens;
  • 2 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 2 dideli svogūnai, supjaustyti kubeliais (galima ir nedėti).

košei:

  • 300 g morkų, nuskustų ir stambiai supjaustytų;
  • 200 g pastarnokų, nuluptų ir stambiai supjaustytų;
  • 300 g krakmolingų bulvių, nuskustų ir perpjautų pusiau;
  • nemenkas gabalas sviesto;
  • didelis žiupsnis druskos.

Pastaba: jums reikės puodo su dangčiu, kurį tinka dėti į orkaitę.

Gaminimas:

1. Jautieną pabarstykite druska ir pipirais, gerai įtrinkite, o tada aptepkite trupučiu aliejaus. Įkaitinkite keptuvę, į kurią tilptų gabalas, ir joje apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs auksine plutele. Perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.

2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite svogūnus su trupučiu aliejaus, kol jie suminkštės, sudėkite pomidorų pastą, supilkite Vursterio padažą, suberkite cukrų, gerai išmaišykite, supilkite ir vandenį. Kai viskas užburbuliuos, atsargiai supilkite ant puode esančios mėsos. Uždenkite dangčiu ir dėkite į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitėje. Troškinkite apie 4 val.

3. Kai mėsos troškinimas eis į pabaigą, dideliame puode išvirkite daržoves (apie 20 min.), t. y. kol bus minkštos. Tada labai gerai sutrinkite, pagardinkite sviestu ir druska.

4. Ištroškintą mėsą padrąskykite šakute, kad būtų biri, o tada tiekite ją su koše, apliedami puode susidariusiu padažu. Kitą dieną likučius galite pašildyti ir valgyti taip pat ar naudoti sumuštiniams, takams ir pan.

Vida Press nuotr./Lėtai troškinta jautiena
Vida Press nuotr./Lėtai troškinta jautiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos