12 25

Skanu, šventiška ir be laipsnių: du paprasti nealkoholinio karšto vyno receptai

Nors ir nėra sniego, žiemos švenčių periodas kvieste kviečia prisiminti tradicijas. Viena jų – karštas vynas. Nors paprastai jis vartojamas „su laipsniais“, iš tiesų paprasta patiems pasigaminti nealkoholinį karštą vyną.
Karštas vynas
Karštas vynas / „Fotolia“ nuotr.

Kas yra nealkoholinis karštas vynas?

Tradiciškai karšto vyno receptas gaminamas iš alkoholinio raudonojo vyno, karšto vyno prieskonių ir vaisių, pavyzdžiui, apelsinų ar ciktrinų. Prieskonius paprastai sudaro cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas ir žvaigždanyžis. Dažnai pilama iš šlakelis brendžio, kad būtų dar daugiau skonio.

Alkoholio neturinčiame karštame vyne alkoholis nenaudojamas, o vietoj jo dažniausiai naudojamos sultys. Pastarasis variantas idealus visiems – tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų