Užkepėlei reikės:
- ½ brokolio, mažo, tinka ir šaldytas
- ½ žiedinio kopūsto (kalafioro), mažo
- 3 bulvių, vidutinių. Rinkausi raudonas mažytes, tad jų reikėjo daugiau, bet tinka ir pačios paprasčiausios, net ir saldi bulvė.
- 200 g morkų
- 420 g mocarelos (2 rutuliukai)
- 2 v.š. saulėgrąžų sėklų
Užpilui reikės:
- 400 ml kokosų kremo. Naudojau 17% riebumo, jei jūsiškis daug riebesnis –naudokite mažiau
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. avižinių miltų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- česnako pagal skonį
- kario prieskonių pagal skonį
- petražolių pagal skonį
Gaminimas:
Žiedinio kopūsto ir brokolio žiedynus atskiriame mažomis dalimis.
Bulves supjaustome skiltelėmis, o morkas – griežinėliais. Morkas pjaustome ploniau, nes jos kietesnės ir ilgiau, nei kitos daržovės, karštyje išlaiko savo struktūrą.
Daržoves sudedame į kepimo indą.
Išplakame kiaušinius, supilame kokosų kremą ir prieskonius bei miltus, sumaišome ir pilame ant daržovių. Aš dar sukaišiojau žiedinių kopūstų lapus. Tik juos būtina sudėti taip, kad apsemtų užpilas.
Ant viršaus sudedame plėšytą mocarelą ir apiberiame saulėgrąžomis.
Kepame 180 C orkaitėje apie 20 minučių.
Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.