Skanumėlis: voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai

Jei ir pas jus yra voveraičių perteklius ir nežinote, kur jas panaudoti, puikus sprendimo būdas – pakepinti su daržovėmis ir užšaldyti. Tuomet jomis galėsite mėgautis vos tik panorėję. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi puikiu voveraičių receptu.
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai / Vandos Unčiūrienės nuotr.

Reikės:

  • 400 g voveraičių apvirtų (apvirti nebūtina, bet tokiu būdu nesusidaro skysčio pertekliaus ir skonis švelnesnis)
  • 200 g morkų
  • 100 g svogūnų
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

Svogūnus supjaustome ir apkepame keptuvėje su lydytu sviestu.

Tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepame dar keletą minučių.

Galiausiai sudedame voveraites, prieskonius ir pakepame dar 4-5 min.

Paruoštus grybus atvėsiname, sudedame į šaldymui skirtus indelius ir dedame į šaldiklį.

Skanaus!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis