Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanumėlis: voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai

Jei ir pas jus yra voveraičių perteklius ir nežinote, kur jas panaudoti, puikus sprendimo būdas – pakepinti su daržovėmis ir užšaldyti. Tuomet jomis galėsite mėgautis vos tik panorėję. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi puikiu voveraičių receptu.
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai
Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai / Vandos Unčiūrienės nuotr.

Reikės:

  • 400 g voveraičių apvirtų (apvirti nebūtina, bet tokiu būdu nesusidaro skysčio pertekliaus ir skonis švelnesnis)
  • 200 g morkų
  • 100 g svogūnų
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

Svogūnus supjaustome ir apkepame keptuvėje su lydytu sviestu.

Tuomet sudedame tarkuotas morkas, pakepame dar keletą minučių.

Galiausiai sudedame voveraites, prieskonius ir pakepame dar 4-5 min.

Paruoštus grybus atvėsiname, sudedame į šaldymui skirtus indelius ir dedame į šaldiklį.

Skanaus!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais