Skanus ir šiltas, ir šaltas: purus maltos mėsos apkepas

Kartais ruošiant kokį patiekalą, kurio gaminimas užtrunka daugiau laiko, norisi, kad likučiais būtų galima pasisotinti dar bent porą dienų. Retkarčiais tai nesunkiai pavyksta, ypač jei patiekalas skanus ir šiltas, ir jau atvėsęs. Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius. Išbandykite!
Mėsos apkepas
Mėsos apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg maltos jautienos;
  • 2 kiaušiniai, šiek tiek paplakti;
  • 0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 svogūnas, sukapotas smulkiai;
  • 1 didelė morka, supjaustyta smulkiais kubeliais;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas smulkiais kubeliais;
  • 1 sutrinta česnako skiltelė;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • 1 valg. šaukšt. Vusterio padažo;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų kečupo;
  • 2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • saujelė šviežių petražolių, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (kokioje kepami keksai) kruopščiai ištepkite alyvuogių aliejumi.

2. Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintus svogūną, morką ir salierą, įberkite druskos, pipirų ir kepinkite pamaišydami apie 5 min., kol daržovės pakvips ir kiek suminkštės. Suberkite sutrintą česnaką, čiobrelių lapelius ir dar minutę-kitą pakepkite. Išjunkite kaitrą ir supilkite Vusterio padažą bei pomidorų pastą. Leiskite kiek pravėsti.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltus džiūvėsėlius, apkepintas daržoves ir kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų. Perdėkite mišinį į paruoštą kepimo formą ir kiek paspausdami išlyginite paviršių.

4. Mažame dubenėlyje gerai išmaišykite kečupą ir cukrų. Puse šio mišinio patepkite apkepo viršų ir šaukite kepti. Kepkite 40 min., tuomet vėl patepkite viršų likusiu mišiniu ir kepkite dar 20–25 min.

5. Iškepusį išimkite iš orkaitės, viršų pabarstykite pertražolėmis ir leiskite ramiai pastovėti 15 min., o tada galite pjaustyti.

Vida Press nuotr./Mėsos apkepas
Vida Press nuotr./Mėsos apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų