Skanus ir šiltas, ir šaltas: ryžių ir obuolių apkepas

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.
Ryžių ir obuolių apkepas
Ryžių ir obuolių apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė ryžių;
  • 1,3 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 80 g sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 6–7 obuoliai;
  • sauja razinų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • didelis žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Į puodą supilkite stiklinę pieno ir stiklinę vandens, įberkite žiupsnį druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. – turite gauti tirštą, tačiau dar birią ryžių košę.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

3. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu.

4. Keturkampį ar apvalų stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite pusę ryžių košės ir ją išlyginkite. Klokite obuolių skilteles, pabarstykite jas cukrumi ir cinamonu, o tada dėkite kitą pusę košės, išlyginkite.

5. Ryžių-obuolių sluoksniuotinį apipilkite kiaušinių-pieno plakiniu, ant viršaus padėliokite sviesto kubelių ir dėkite kepti.

6. Kepkite apie 30 min., kol viršus bus gražiai auksinis, krašteliai apskrudę. Galite valgyti iškart, galite, kai pravės. Jei kepate vakarienei, likučiai puikiai tiks pusryčiams, tik laikykite apkepą šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų