Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skanūs ir traškūs maltos veršienos kepsneliai. Girs visi valgytojai!

Veršiena – švelnaus skonio mėsa, kurią be reikalo valgome retokai. Jei pavyks nusipirkti kokybiškos maltos šios mėsos, būtinai išbandykite šį patiekalą. Pirmiausia pirštelius reikės apskrudinti keptuvėje, o tada baigti kepti orkaitėje. Nieko sudėtingo, bet labai skanu!
Veršienos piršteliai
Veršienos piršteliai / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g maltos veršienos;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų žalumynų (tinka petražolės, mėtos, krapai);
  • 1 bulvė;
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • apie 100 ml aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į nemažą dubenį dėkite maltą veršieną, čia pat per smulkią tarką sutarkuokite bulvę, muškite kiaušinį, berkite smulkintą svogūną, žalumynus, druską ir pipirus. Labai gerai išmaišykite ar net išminkykite rankomis, o tada formuokite pailgus, maždaug dviejų pirštų storio kepsnelius. Išdėliokite juos ant plačios lėkštės ir dėkite keliolikai minučių į šaldytuvą.

2. Į plačią lėkštę berkite džiūvėsėlius, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirštelius apvoliokite džiūvėsėlius, o tada trumpai apkepinkite keptuvėje.

3. Apkeptus pirštelius dėkite į skardą, plonai pateptą aliejumi. Dėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min.

4. Tiekite iškeptus pirštelius su mėgstamu padažu ir šviežiomis salotomis. Žinoma, jei norisi sočiau, puikiai tinka ir bulvių košė ar bet kokios mėgstamos kruopos – ryžiai, grikiai, bulguras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas