Ingredientai:
- 700 g maltos veršienos;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų žalumynų (tinka petražolės, mėtos, krapai);
- 1 bulvė;
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- apie 100 ml aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į nemažą dubenį dėkite maltą veršieną, čia pat per smulkią tarką sutarkuokite bulvę, muškite kiaušinį, berkite smulkintą svogūną, žalumynus, druską ir pipirus. Labai gerai išmaišykite ar net išminkykite rankomis, o tada formuokite pailgus, maždaug dviejų pirštų storio kepsnelius. Išdėliokite juos ant plačios lėkštės ir dėkite keliolikai minučių į šaldytuvą.
2. Į plačią lėkštę berkite džiūvėsėlius, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirštelius apvoliokite džiūvėsėlius, o tada trumpai apkepinkite keptuvėje.
3. Apkeptus pirštelius dėkite į skardą, plonai pateptą aliejumi. Dėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min.
4. Tiekite iškeptus pirštelius su mėgstamu padažu ir šviežiomis salotomis. Žinoma, jei norisi sočiau, puikiai tinka ir bulvių košė ar bet kokios mėgstamos kruopos – ryžiai, grikiai, bulguras.