Skanus netikėtumas: „Piemenėlių pyragas“ sriubos pavidalu

Tradicinio „Piemenėlių pyrago“ yra ragavę ar net jį gaminę daugelis, tai puikus šaltojo sezono patiekalas. Malta jautiena, sumaišyta su daržovėmis ir kitais priedais, patroškinama, tada dengiama bulvių koše ir viskas iškepama. O kas, jei ingredientai būtų tie patys, tačiau ne keptume apkepą, o virtume sriubą? Pabandykim!
Daržovių sriuba su malta jautiena
Daržovių sriuba su malta jautiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 3 morkos, supjautytos kubeliais;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas kubeliais;
  • nedidelis puodelis šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. Vorčesterio padažo;
  • 1-1,5 l jautienos sultinio (tiks ir daržovių);
  • buvių košės likučių ar šiek tiek šviežiai paruoštos, patiekimui;
  • kapotų šviežių petražolių, patiekimui.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite platų puodą storu dugnu, įpilkite aliejaus, suberkite maltą jautieną ir pakepinkite nuolat pakapodami mentele ir pavartydami, kad mėsa nesukeptų į kelis gabalus, bet išliktų biri. Perdėkite į dubenį.

2. Į puodą, kuriame kepė malta jautiena, berkite svogūnus, pakepinkite, kol taps skaidrūs, berkite česnaką, pakepinkite 30 sekundžių, tuomet suberkite morkas ir salierus, kepinkite 3-4 min. nuolat pamaišydami, kol pakvips.

3. Į puodą su daržovėmis grąžinkite maltą jautieną, pilkite Vorčesterio padažą, garstyčias, dėkite pomidorų pastą, o galiausiai supilkite sultinį. Virkite 15-20 min., kol morkos bus visiškai išvirusios. Į virimo pabaigą suberkite žirnelius, leiskite jiems visiškai išvirti.

4. Išvirusiai sriubai leiskite šiek tiek pastovėsi, patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.

5. Pilkite į lėkštes, įberkite kapotų petražolių, šviežiai maltų juodųjų pipirų, į lėkštės vidurį tupdykite po kauburėlį bulvių košės, semdami šaukštu sriubos, kartu kabinkite ir jos.

Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su malta jautiena
Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su malta jautiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų