Tortilija su kalakutiena ir kopūstais
Ingredientai:
- 1 pakuotės tortilijų (6-8 vnt.);
- 1 kalakuto krūtinėlė;
- 1 saldžioji paprikos;
- 1,5 raudonojo svogūno;
- 0,5 kg kopūsto;
- 3 kiaušiniai;
- 200 g maltų džiuvėsėlių;
- 4 šaukštai majonezo;
- saulėgrąžų aliejaus gruzdinimui;
- baltojo balzaminio acto;
- balzaminio acto;
- druskos;
- pipirų;
- persilado prieskonių;
- 2 šaukšteliai rūkytos paprikos.
Gaminimas:
1. Kalakuto krūtinėlę supjaustyti juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.
3. Kalakuto krūtinėlės juosteles apvolioti kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose. Įkaitinti puodą ar aukštą keptuvę su aliejumi ir gruzdinti apvoliotas juosteles, kol apskrus.
4. Kopūstą susmulkinti juostelėmis. Kepti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės. Kepant pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu baltojo balzaminio acto.
5. Papriką supjaustyti lazdelėmis ir dėti kepti kartu su kopūstais.
6. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir taip pat dėti kepti kartu. Pagardinti rūkytų paprikų milteliais ir šlakeliu balzaminio acto.
7. Majonezą sumaišyti su smulkinta svogūno pusele.
8. Tortiliją ištepti majonezu, dėti kepintas daržoves ir kelis gabaliukus kalakutienos. Susukti ir apkepti keptuvėje.
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Ingredientai:
kremui:
- 25 g cukraus;
- 1 želatinos lakštas;
- 375 g grietinėlės;
- 150 g pieniško šokolado.
trapiai (smėlinei) tešlai:
- 80 g cukraus;
- 120 g sviesto (šalto);
- 120 g miltų.
plikytai tešlai:
- 100 g pieno;
- 100 g vandens;
- 20 g cukraus;
- 5 g druskos;
- 90 g sviesto;
- 120 g miltų;
- 4 kiaušiniai.
Gaminimas:
1. Vandenyje užmerkti želatinos lakštą.
2. Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir suplakti elektriniu smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai).
3. Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“.
4. Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebyrės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius.
5. Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovėju (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovėju, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos.
6. Kepti iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
7. Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis naudojant konditerinį maišelį padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra.