Skanutėlis Tasmanijos obuolių pyragas

Tasmanija, sala į pietus nuo Australijos žemyno, man labai primena Lietuvą. Ne tik dėl to, jog abiejų žemių formos panašios, ne tik dėl to, jog žiemomis čia dienos sutrumpėja tiek, kad didžiąją laiko dalį karaliauja tamsa, bet labiausiai turbūt dėl obuolių, kurių rūšimis ir derliumi Tasmanijos gyventojai be galo didžiuojasi ir gamina iš jų pačius įvairiausius skanėstus.
Tasmanijos obuolių pyragas
Tasmanijos obuolių pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 -⅓ stiklinės cukraus (cukraus dėkite priklausomai kokio rūgštumo obuoliai)
  • 120g sviesto (ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto)
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis cinamono (plius dar pabarstyti)
  • 5 obuoliai (4 obuoliai supjaustyti kubeliais, ir vienas – plonomis riekelėmis)
  • Plaktos grietinėlės (patiekti)

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo formos (20cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

Kiaušinius suplakite su cukrumi, tada supilkite sviestą ir dar paplakite. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir šį mišinį supylę į kiaušinių masę išsukite, kol susijungs ingredientai.

Į masę įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius ir sudėkite į kepimo skardą. Ant viršaus sudėliokite obuolio skilteles, viską pabarstykite dar trupučiu cukraus ir cinamono.

Kepkite apie 45 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Patiekite pyragą dar šiltą, su plakta grietinėle.

Skanaus jums linki Nida!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis