Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skonių eksperimentai: šokoladinis cukinijų pyragas

Kulinarinės mados tendencijos tampa vis drąsesnės – ne tik garsūs pasaulio virėjai, bet ir paprastos namų šeimininkės savo virtuvėse ieško naujų skonių bei jų derinių. Juk būtent eksperimentuodami dažnai atrandame pačius puikiausius skonius net tuomet, kai visai to nesitikime, tiesa?
A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas
A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokolado ir cukinijų duetas jau seniai nėra sensacinga naujiena – tarkuotos cukinijos maišomos į pyragų, keksų ir keksiukų tešlą. Kartais iš labai panašios tešlos kepami šokoladiniai cukinijų biskvitai; juos pertepus mėgstamu kremu, galima sukurti labai gardų tortą.

Cukinijų skonis saldžiuose kepiniuose nėra juntamas, tačiau ši daržovė jiems suteikia labai malonaus drėgnumo, sunkumo, o šokolado skonis dar labiau sustiprinamas. Taigi, drąsiai galite rizikuoti net tuo atveju, jei namiškai nelabai mėgsta cukinijų – garantuojame, kad jie neatspės, koks yra tas slaptasis ingredientas, paverčiantis paprastą pyragą tokio sodraus ir turtingo skonio desertu!

Jei mėgstate, į šį pyragą visuomet galite įmaišyti porą saują smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių.

Šokoladinis cukinijų pyragas
Receptas: Šokoladinis cukinijų pyragas
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 87
Receptas
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Kakava: 80.00 g (miltelių – kepimo formai apibarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/3 malto)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli arba 5 vidutinio dydžio)
Aliejus: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Cukinijos: 650.00 g (sutarkuotos)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis – formai ištepti)
Kaip gaminti
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, maltus cinamoną ir  muskatą.
  3. Kitame dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.
  4. Cukiniją sutarkuokite per smulkiąją tarką. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.
  5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras savo drėgnumą.
  6. Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite. Skanaus!

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos