Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir vyšniomis grąžins į vaikystę

Ar žinote, koks tiesiausias kelias į laimę? Per maistą, kuris sukelia malonius prisiminimus ir grąžina ten, kur jautėtės laimingi.
Bandelės su vyšniomis ir varške
Bandelės su vyšniomis ir varške / K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr.

Bandelės su varške ir vyšniomis vienas iš tų nostalgiškų receptų, nukeliančių į laimingą ir saugią vaikystę. Vyšnių šakoms svyrant nuo uogų, labai geras laikas ją prisiminti.

K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr./Bandelės su vyšniomis ir varške
K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr./Bandelės su vyšniomis ir varške

Ingredientai:

  • poros lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos (orientuotis pagal valgytojų skaičių);
  • kelių saujų vyšnių;
  • 2–3 šaukštų cukraus;
  • 1 indelio tepamo varškės sūrelio;
  • 1 citrinos sulčių;
  • pieno.

Gaminimas:

1. Jau nuplautas ir iškaulintas vyšnias apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Leiskite kiek pastovėti.

2. Sluoksniuotą bemielę tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.

3. Kiekvieną tešlos kvadratėlį aptepkite varškės sūreliu ir įdėkite paruoštų vyšnių. Tuomet užspauskite kraštelius ir sudėkite į kepimo skardą.

4. Prieš kepdami, aptepkite pienu.

5. O tada 35 min. laukimo ir jūs bandelių rojuje. Skaniausios, žinoma, jos tik iškeptos su pienu. Galima ir su kava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis