Bandelės su varške ir vyšniomis vienas iš tų nostalgiškų receptų, nukeliančių į laimingą ir saugią vaikystę. Vyšnių šakoms svyrant nuo uogų, labai geras laikas ją prisiminti.
Ingredientai:
- poros lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos (orientuotis pagal valgytojų skaičių);
- kelių saujų vyšnių;
- 2–3 šaukštų cukraus;
- 1 indelio tepamo varškės sūrelio;
- 1 citrinos sulčių;
- pieno.
Gaminimas:
1. Jau nuplautas ir iškaulintas vyšnias apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Leiskite kiek pastovėti.
2. Sluoksniuotą bemielę tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
3. Kiekvieną tešlos kvadratėlį aptepkite varškės sūreliu ir įdėkite paruoštų vyšnių. Tuomet užspauskite kraštelius ir sudėkite į kepimo skardą.
4. Prieš kepdami, aptepkite pienu.
5. O tada 35 min. laukimo ir jūs bandelių rojuje. Skaniausios, žinoma, jos tik iškeptos su pienu. Galima ir su kava.