„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir vyšniomis grąžins į vaikystę

Ar žinote, koks tiesiausias kelias į laimę? Per maistą, kuris sukelia malonius prisiminimus ir grąžina ten, kur jautėtės laimingi.
Bandelės su vyšniomis ir varške
Bandelės su vyšniomis ir varške / K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr.

Bandelės su varške ir vyšniomis vienas iš tų nostalgiškų receptų, nukeliančių į laimingą ir saugią vaikystę. Vyšnių šakoms svyrant nuo uogų, labai geras laikas ją prisiminti.

K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr./Bandelės su vyšniomis ir varške
K.Kanišauskaitės-Šaltmerės nuotr./Bandelės su vyšniomis ir varške

Ingredientai:

  • poros lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos (orientuotis pagal valgytojų skaičių);
  • kelių saujų vyšnių;
  • 2–3 šaukštų cukraus;
  • 1 indelio tepamo varškės sūrelio;
  • 1 citrinos sulčių;
  • pieno.

Gaminimas:

1. Jau nuplautas ir iškaulintas vyšnias apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Leiskite kiek pastovėti.

2. Sluoksniuotą bemielę tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.

3. Kiekvieną tešlos kvadratėlį aptepkite varškės sūreliu ir įdėkite paruoštų vyšnių. Tuomet užspauskite kraštelius ir sudėkite į kepimo skardą.

4. Prieš kepdami, aptepkite pienu.

5. O tada 35 min. laukimo ir jūs bandelių rojuje. Skaniausios, žinoma, jos tik iškeptos su pienu. Galima ir su kava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“